accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Thomas Cook-csőd – Szakértő: semmi nem indokolja, hogy a Neckermann is csődbe menjen

utazomajom /

Semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata, a Neckermann utazási iroda is csődbe menjen – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az utazási iroda honlapján továbbra is ennek megfelelően az az üzenet fogadja a látogatókat, hogy a Neckermann Magyarország, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság, jelenleg folytatja normál, napi és operatív tevékenységét.

A szakértő szerint a Neckermann biztonságban van, hiszen erős, nagy cégről van szó, amely komoly adófizetőnek számít. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat a cég körül – tette hozzá. A Thomas Cookról elmondta, mintegy 22 ezer munkavállalója és 600 ezer utasa volt a hétfőn csődbe ment utazási irodának. A cég méretei miatt a csődnek nagyon nagy hatása van, így Magyarországra is kihat – mondta Kiss Róbert Richárd.

A csőddel egy olyan cég ment tönkre, amely fontos részt vállalt az utaztatáson alapuló turizmus megteremtésében. Mégsem kell temetni ezt a fajta turizmust, hiszen továbbra is igény van utazási irodákra – vélte a szakértő.

Az olvasóinktól folyamatosan kapjuk a kérdéseket a lefoglalt útjaikkal kapcsolatban. Legtöbben arra panaszkodnak, hogy hiába írtak levelet a megadott email címre még tegnap, azóta sem kaptak választ. A Neckermann facebook oldalán a kommentelők között heves összetűzések vannak: egyesek semmit sem érzékelnek az anyacég csődjéből, mások azt állítják, hogy a hotelekben nem tudnak az érkezésükről.

A társaság oldalán továbbá szerepel, hogy a foglalás honlapon átmenetileg nem működik, de megpróbálnak mielőbb online foglalásra is lehetőséget biztosítani.

Olvasóink beszámolója alapján már az irodákban sem lehet foglalni, ezzel kapcsolatban megkerestük a Neckermann Magyarországot.

Ajánlatok