accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Töltsd az utazási időt ágyban alvással, minőségi vonaton!

utazomajom /

Aki már utazott éjszakai vonattal, jól tudja, milyen különleges, mással össze nem hasonlítható hangulata van a hálókocsis útnak. Európa legtöbb nagyvárosába, például Berlinbe is eljuthatunk Budapestről közvetlen kocsikkal, kényelmes, modern környezetben, akár meleg vacsorával kiegészítve. És a legjobb, hogy mindezt elérhető áron tehetjük meg, akár több ezer forintot is megspórolva a szállásköltségen!

Van 5 okunk, amiért érdemes kipróbálni a MÁV-START Metropol EuroNight vonatát!

1. Minőségi fedélzeti szolgáltatások

2018. december 9-től egy régi-új járatpárral, a Budapest és Berlin között ingázó Metropol EuroNighttal bővül a MÁV-START éjszakai járatainak száma. A vonat útvonala a korábbitól eltérően ezúttal Lengyelországon, azon belül Szilézián keresztül vezet, érintve a terület központját, Wrocłavot is. A megújulás a fedélzeti szolgáltatásokban is megmutatkozik: kényelmes, modern kocsik, jegyárban foglalt, választható összetételű reggeli, bőséges fedélzeti büfékínálat és meleg vacsora lehetősége várja a Metropol EuroNight vonat utasait.

2. Töltsd alvással az utazási időt!

Az éjszakai vonat este fél nyolc körül indul Budapestről, Berlinbe pedig másnap reggel fél tíz környékén érkezik meg.

Hálókocsi fülkéje

Ezt az utazási időt viszont a fekvőhelyes és hálókocsiknak köszönhetően ágyban fekve, alvással is tölthetjük, így az utazás nem von el értékes órákat a nappali időszaktól.

3. Budapest – Berlin kevesebb, mint 10.000 forinttól

Az éjszakai vonatozás még csak nem is drága mulatság: a MÁV-START kevesebb, mint 10 ezer forintért is árul ülőhelyeket a vonatra, de a fekvőhelyes kocsiba szóló legolcsóbb jegy is mindössze 13 ezer forint körül van. A legnagyobb komfortot nyújtó hálókocsiban valamivel több, mint 22 ezer forinttól utazhatunk Budapestről Berlinbe.

A Reichstag Berlinben (fotó: pixabay)

Gondoljunk csak bele: este negyed 8-ra megérkezünk a Keleti pályaudvarra – korábban nem kell, hiszen nincs check-in, poggyászfeladás és egyéb procedúra. A repüléssel ellentétben nem kell drága transzferre költenünk, és erre reggel sem lesz szükség: Berlin központjában, a Reichstag és a Brandenburgi kapu szomszédságában szállhatunk le a vonatról.

4. Mit tapasztalunk a fedélzeten?

A MÁV-START egy 1. osztályú fülkés kocsit indít Berlinbe azok számára, akik ülve szeretnék tölteni az éjszakát, így elsőosztályú kényelmet kapunk másodosztályú áron. A kocsiban a fülkék tágasak, lábunk így kényelmesen elfér kinyújtva is, és az ülések szélességével sem lesz gondunk, fejtámla is van.

Ülőhelyes kocsiban, kényelmesen

A háló- és a fekvőhelyes kocsiban még kényelmesebben elhelyezkedhetünk. Előbbiben vetett ággyal várja az utasokat a vasút: paplan, párna, szappan, sőt még a törölköző is tartozéka a hálófülkének, ahol saját mosdókagyló is található az esti és reggeli tisztálkodáshoz. A fekvőhelyes kocsiban felszállás után megágyazhatunk magunknak a bekészített ágyneművel, de akár fel is hajthatjuk az ágyakat, és úgy utazhatunk, mint egy hagyományos fülkés kocsiban. Felszálláskor mindkét kocsi utasai egy-egy palack szénsavas és szénsavmentes ásványvizet kapnak.

5. Ingyenes reggeli, választható meleg vacsora

És akkor gondoljunk a gyomrunkra is! A Metropol EuroNight étlapját összeállító mindenkire gondoltak, így a bolognai spagettitől az ananászos csirkéig, a sajtkrémlevestől a paradicsomlevesig, földimogyorótól a csokoládékon át a chipsig tart a skála az ételkínálatban.

Reggeli kínálat

Az italok között is válogathatunk: többféle sör, minőségi vörös-, fehér- és rozéborok, röviditalok és természetesen gyümölcslevek, üdítők is vásárolhatók a vonat háló- és fekvőhelyes kocsijában üzemelő büfékben. Reggel azonban nem kell a pénztárcánkért nyúlnunk: minden utasnak ingyenesen jár ugyanis a reggeli, ha háló- vagy fekvőhelyet váltott, de az ülőkocsi utasai is vásárolhatnak a büféből, például egy finom kapucsínót vagy teát.

Tehát, ha úti célunk a német főváros vagy Lengyelország északnyugati része, jegyezzük meg a Metropol szót – hasznunkra válik, ha a repülés maceráival, az időrabló nappali utazással szemben keresünk megfizethető és minőségi alternatívát. A fenti előnyökön túl persze jó, ha azt is tudjuk: az éjszakai vonatos utazás egyedülálló élményt jelent minden korosztály számára.

szponzorált tartalom.

Ajánlatok