accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A 10 legszebbnek választott európai sziget

lanymajom /

A világ 10 legszebbnek választott szigetéről itt írtunk már, de most nézzük meg azt, hogy a legnagyobb internetes utazási fórum, a Tripadvisor olvasói szerint melyek az öreg kontinens leggyönyörűbb szigetei.

1. Santorini

Az Égei-tenger drágaköve, a félhold alakú Santorini, valójában egy szigetcsoport, amely egy hatalmas vulkanikus robbanással jött létre. A vulkán krátere végül összeomlott és jelenleg is víz borítja. Santorini nem csak a romantikus utak helyszíne, hanem mindenkié, aki fantasztikus kulináris élményekben és pompás panorámában részesülne, utazna szamárháton, elveszne a hangulatos utcákon a fehér házak között vagy pihenne a fehér, vörös illetve fekete színű homokos tengerparton.

2. Mallorca

A leginkább katalán nyelvű Mallorca a gyönyörű természeti szépségeinek és a kellemes mediterrán klímájának köszönheti a népszerűségét. A sziget nem csak azoknak kínál számtalan programlehetőséget, akik egy pihentető nyaralási célpontra vágynak, hanem azoknak is, akik egy kalandos utazási helyszínt keresnek. Túrák, bulik, ízletes ételek, napsütés, kristálytiszta víz, sziklás partok és homokos strandok várják az ide látogatókat.

3. Madeira

Az Afrika partjaihoz közel eső, de Portugáliához tartozó Madeira a természetjárók paradicsoma. Az eredetileg cukornád ültetvények öntözésére épített, ma leginkább a banánfákat tápláló csatornarendszer, az úgynevezett levadák mentén csodálhatjuk meg a sziget rejtett zugait. Madeira olyan, mint egy hatalmas kiterjedésű kert, hiszen lépten-nyomon páratlan növényzetet, színpompás virágokat és bámulatos botanikus kerteket láthatunk.

3-madeira

Madeira kellemes időjárása egész évben kedvez az utazóknak! Kattints a ide, és fedezd fel az örök tavasz szigetét!

4. Kréta

Görögország legdélibb és legnagyobb szigetét az európai civilizáció bölcsőjének is nevezhetjük, hiszen az i.e. 27. és 15. század között a minószi kultúra központja volt. Kréta a fehér homokos tengerpartok mellett festői hegyvonulatokkal és szurdokokkal is büszkélkedhet. A sziget legmagasabb pontja 2456 méteren található. A történelem iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, hiszen a régészeti múzeumok mellett Európa legrégebbi városa, a bronzkori Knossos is felkereshető.

5. Tenerife

Tenerifét az örök tavasz szigetének is szokás nevezni, mivel az átlaghőmérséklet a téli hónapokban is 17 fok körül alakul. Legmagasabb pontja a Teide vulkán krátere, ami 3718 méteren található. Tenerife a vulkántúrák és a festői partok mellett a gyógyfürdőivel is vonzza a turistákat. A szigetre alkalmanként Nyugat-Afrikából szállítják a homokot, mert a hullámok szépen lassan szinte teljesen elhordják a strandokról.

5-tenerife

6. Rodosz

A török partokhoz közeli Rodosz az erős szeleinek köszönhetően a szörfösök kedvelt úti célja. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben turisztikailag eléggé felkapott lett, a történelmi központja mégis meg tudta őrizni eredeti báját és hagyományait. A kavicsos partok mellett a szigeten homokos strandokat is találunk.

6-rodosz

7. Gran Canaria

Gran Canaria egy változatos természeti értékekkel rendelkező, vulkanikus eredetű sziget az Atlanti-óceánon. Míg az északi része csapadékosabb, zöldebb és mezőgazdaságilag termékenyebb, addig a déli oldal sivatagos, száraz és ott növényzetet szinte alig láthatunk. A sziget középső területén, 1949 méteren találjuk a legmagasabb pontját.

7-gran-canaria

8. Korzika

A Franciaországhoz tartozó Korzika leginkább a vadregényes tájairól és Európa legnehezebb és egyik legszebb túraútvonaláról, a GR20-ról ismert. Habár a sziget többnyire hegyvidéki terület, de Calvi környékén homokos tengerpartokon is pihenhetünk egy hosszú, túrával töltött nap után. Budapestről repülővel Pisáig érdemes utazni, majd Livorno városából komppal érhetjük el Korzika északi részét, Bastiat.

8-korzika

9. Jersey

A 100.000 fős Jersey a La Manche csatornán, az Egyesült Királyság és Franciaország között helyezkedik el. Habár az Egyesült Királysághoz tartozik, de az angol mellett a francia is hivatalos nyelv. A sziget legfőbb látványosságai a II. világháborús alagutak, a középkori eredetű Mont Orgueil kastély, az Erzsébet kastély és a kiváló állatkert.

9-jersey

10. Capri

A Nápolyból hajóval könnyen megközelíthető aprónyi Capri sziget két településből, Capriból és Anacapriból áll. Capri nyüzsgő utcáin fényűző designer márkák üzleteiben vásárolhatunk, a Giardini di Augustóból pedig csodás kilátásban lehet részünk a Fragolini di Capri szikláira. Anacapri kicsit nyugodtabb, központjából felvonóval mehetünk föl a sziget legmagasabb pontjára és a legszebb részére, ahonnan a panorámában biztos, hogy nem kell csalódnunk.

10-capri

Ajánlatok