accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP 10 látnivaló Korfun, térképpel

utazomajom /

Ha görög szigetekről esik szó, akkor szinte biztos, hogy a nyaralni vágyók kedvenc úticéljai között dobogós helyet fog Korfu betölteni. Az Adriai-tengeren fekvő sziget közel 900 kilométerre fekszik Budapesttől és hála a közvetlen fapados járatoknak már könnyűszerrel és gyorsan megközelíthető. Bár területileg jóval kisebb, mint Kréta, vagy akár Rodosz, épp ezért könnyedén felfedezhető és bejárható. Partja igen tagolt, strandjai leginkább kavicsosak, a víz pedig bámulatosan tiszta. A sziget kultúrájában visszaköszön az olasz és az albán hatás, a helyi lakosok pedig nagyon vendégszeretőek. Egyik legnagyobb érdeme pedig, hogy vegetációja sokkal zöldebb, mint ’vetélytársaié’, ezért is hívják a zöld szigetnek.  Lássuk, hogy az igazi strandolós, lazulós nyaraláson túl mi mindent nézhetünk még meg, ha Korfura esne a választásunk.

1. Achilleon

Az Achilleon Palota Erzsébet királyné (Sissi) kapcsán vált ismertté, aki állítólag azért építtette, hogy ide menekülhessen az uralkodói ház nyomása elől. Sissi választása azért esett erre a szigetre, mert rajongott Homérosz művéért, az Odüsszeiáért, ezért sorra végigjárta az abban szereplő helyszíneket. A mű utolsó helyszíne pedig a phaiákok szigete, Korfu, amelynek címerében is megtalálható a phaiákok hajója.

A palota otthont ad egy Sissiről és II. Vilmosról szóló emlékkiállításnak is, ahol az uralkodó család tárgyain keresztül mutatják be életüket. Természetesen nem csak a kiállítás, hanem a palota kertje is lenyűgöző, ahol hatalmas pálmafák és virágok árnyékában gyönyörködhetünk a múzsák oszlopcsarnokában vagy a győztes Achilleus-t ábrázoló szoborban.

Greece Achilion

2. Korfuváros belvárosa és a bazár

Korfuváros a sziget keleti partján fekszik, rálátással az albán hegyekre. Stílusát tekintve a város elég eklektikus, mivel egyszerre jelenik meg benne az olaszos, francia, angol, albán és természetesen görög kultúra. Éppen ezért andaloghatunk girbe-gurba sikátoros utcákon, gyönyörködhetünk a több szintes házakban, vagy épp az angolszász stílusú középületekben is. A kacskaringós szűk utcákban könnyű eltévedni, felfedezését mindenképpen gyalogosan javasoljuk. Aki pedig a városba látogat, élvezze ki a bámulatos kilátást, járja be a város nevéül szolgáló erődöt és semmiképp ne hagyja ki a bazárt, ahol egzotikus vásárfiára tehet szert. A látnivalók számát tekintve itt nyugodtan számolhatunk egész napos programmal.

corfu-110497_1280

3. Kassiopi

Ez a kis halászfalu Korfuvárostól 36 kilométerre fekszik, a sziget északkeleti partján. Korfu egyik legszebb településének számító Kassiopi mindig is népszerű üdülőhely volt, már Tiberius császár is építtetett ide nyaralót, sőt, egyes történetírók szerint Casanova is járt ide összetörni a hölgyek szívét. Érdekesség még, hogy partjainál számos kincsvadász hajó süllyedt el, így a környék tele van egykori hajóromokkal.

Corfu_Kassiopi

4. Canal d’Amour

A sziget északi részén található Sidari strand, ahol a víz csak lassan mélyül és kényelmesen kifeküdhetünk a lapos sziklák tetejére. Ráadásul a tenger a sziget körül itt a legcsendesebb, így ideális hely lehet családosoknak, vagy egy romantikus strandolásra. A Canal d’ Amour egy különleges sziklaalakzat, amely a hiedelem szerint két kővé dermedt szerelmest ábrázol. Úgy tartják, ha egy fiú és egy lány együtt úszik át a sziklák között, akkor szerelmük örökké tart majd.

Corfu_Canal_de_l´Amour

5. Angelokastro vára

Az egykori uralkodóról és építtetőjéről, Mikhaél Angeloszról elnevezett vár 160 méter magas szikla tetején emelkedik a tenger fölé. Nem csak elhelyezkedése miatt demonstrál erőt ez az építmény, hanem annak a különleges fényjátéknak köszönhetően is, amely naplementekor beragyogja: ilyenkor a vár nem sárgás-narancsos fényben tündököl, hanem valami misztikus, zöld árnyalatot kap. A vár látogatása során tekintsük meg az Arkangyalok templomát és a Szent Kiriaki kápolnát is. Ha tehetjük, időzítsük úgy a látogatásunkat, hogy itt érjen minket az alkonyat.

Corfu_Angelokastro

6. Paleokastritsai férfi monostor

A sziget legnépszerűbb látnivalói között szerepel ez a gyönyörű orthodox monostor, amely Paleokastritsa központjában egy dombon magasodik. A monostor a mai napig lakott, így látogatásunk alkalmával nem csak a gazdagon díszített épületben gyönyörködhetünk, hanem kis szerencsével betekinthetünk az itt élő szerzetesek mindennapjaiba is. A monostor kertje színes virágokkal tarkított, de ami ennél is lenyűgözőbb, az az innen elénk táruló látvány a paleokastritsai öblökre. Ne feledjük, hogy a monostor területére csak fedett vállakkal és térdekkel szabad belépni!

Corfu_Paleokastritsa

7. Szamármenhely

Vélhetően nem ez a legnagyobb történelmi értékkel bíró látnivaló Korfun, mégis igen népszerű a turisták körében. A szamármenhelyen, amint arra a neve is utal állatok megmentésével foglalkoznak immáron több, mint 15 éve. A farmot önkéntesekkel tartják fenn, akik az állatok ellátásával és megmentésével foglalkoznak. De nem csak szamarakkal, hanem kutyákkal és macskákkal is találkozhatunk itt. Ha van rá időnk, ejtsük útba ezt a különleges programot és támogassuk a menhely tevékenységét.

donkey-2118002_1280

8. Korfui Aqualand

Korfu egyik igen kedvelt szabadidős célpontja az Aqualand, amely 40 izgalmas csúszdával, élménymedencével és különböző vízi attrakciókkal várja a csúszdapark iránt rajongókat. Azoknak pedig, akik kedveik a hullámmedencét, külön jó hír, hogy itt található a világ egyik legnagyobb ilyen medencéje, több, mint két méter magas hullámokkal. Nem csak a csúszdák és a medencék miatt érdemes ide ellátogatni, hanem maga a park is nagyon igényesen kialakított terület, rengeteg fával és különleges virággal. Ha már egy kis változatosságra vágyunk a sok strand és történelmi látnivaló után, akkor mindenképp iktassunk be egy csúszdázós napot.

Corfu_Aquapark

9. Császártrónus (Pelekas, Sunset point)

Ez a dombtető hely II. Vilmos német császár kedvenc naplementében gyönyörködő helye volt. A Pelekas fölé magasodó domb a városból kis aszfaltos úton közelíthető meg. A hely különlegességét az adja, hogy a Nap pályája azonos szöget zár be a hegyoldallal, így naplementekor olyan látvány tárul elénk, mintha egy izzó tűzgömb gurulna le a hegyről.

 sunset-1605413_1280

10. Koríszion-tó

Korfui barangolásunk során ejtsük útba a Koríszion-tavat, amely egyszerre meseszép látvány és szörnyű történelmi emlékhely is. A tavat a tengertől csupán egy homokos dűnesáv választja el, azonban egy keskeny csatorna által összeköttetésben van azzal. A tó népszerű kristálytiszta vize, valamint egyedi állat- és növényvilága miatt. Tragikus történet is fűződik a nevéhez: egy legenda szerint a II. világháborúban több száz korfui gyermek és asszony lett a német katonák áldozata, akikkel itt végeztek. Ennek okaként tisztelik a helyiek a tavat kvázi szent helyként.

Corfu_lake

A fenti látnivalókat elhelyeztük egy térképen is, hogy még könnyebben tervezhesd meg a korfui kirándulásodat.

 


Ajánlatok