accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP 10 romantikus sziget, nem csak nászutasoknak

utazomajom /

Trópusi sziget, homokos tengerpart, pálmafák… Titkon minden szerelmespár arra vágyik, hogy a nászutat ilyen környezetben töltse. Ám ha valaki a napozáson túl kalandokra és látnivalókra is vágyik, a Lonely Planet által ajánlott 10 szigeten garantáltan talál magának elfoglaltságot.

Huahine, Francia Polinézia

Huahine, Francia Polinézia

Huahine kb. 40 perces repülőútra fekszik Tahititól és nem túlzás azt állítani, hogy ez maga a földi paradicsom! A helyiek büszkék arra, hogy sikerült megőrizni őseik kultúráját, és bár egyre több turista érkezik, még mindig titkos úti célnak számít a népszerűbb Bora Bora vagy Moorea mellett. Trópusi esőerdők, kókusz- és banánültetvények, csillogó vizű kék lagúnák, sőt templomok is bőven akadnak a szigeten, de lehet snorkelingezni, lovagolni, szörfözni vagy egyszerűen csak élvezni a festői tájat.

St. Kitts és Nevis

Frigate Bay, St. Kitts és Nevis

Igazi old-school romantika fogadja a karibi szigetállamra, St. Kitts és Nevisre érkezőket. Itt nincsenek all-inclusive hotelek, sem hatalmas kikötők, ahová ezrével érkeznek a turisták. Az egykori cukornád-ültetvények épületeit alakították át karakteres szállásokká, igazán rusztikus bájt kölcsönözve ezzel a szigetnek. Nevis elsősorban a természetkedvelők mekkája, aki szeret kirándulni, búvárkodni vagy egyszerűen csak elvonulni, a legjobb helyen jár!

Korzika, Franciaország

Kikötő Korzikán

Île de Beauté vagyis a szépség szigete. Így nevezik a helyiek szülőföldjüket, Korzika szigetét, amely Franciaország régiójaként a Földközi-tengerben található. Korzikán nem nehéz megfeledkezni a külvilágról: mesés partjai és eldugott kis öblei, kirándulóhelyei, sokszínű élővilága és világhírű gasztronómiája gondoskodik a romantikus pihenésről.

Quirimbas-szigetek, Mozambik

Mozambik

Miért választanál egy szigetet, ha 30-at is lehet? Az Indiai-óceánban található szigetcsoport a mozambiki Quirimbas Nemzeti Parkhoz tartozik, néhány nagyobb és több kisebb szigetből áll, amelyek között hajóval lehet közlekedni. Ibo szigetét a 16. században fedezték fel portugál hajósok, állítólag maga Vasco da Gama is megpihent itt, Vamizi pedig egy magánsziget a luxust kedvelőknek. És hogy mi a közös a mozambiki szigetvilágban? Szinte mindenhol fehér homokos a part, a víz pedig olyan türkizkék, amit leggyakrabban csak Photoshop-képeken látni.

Praslin & La Digue, Seychelle-szigetek

Anse Lazio, Praslin

A nászutasok egyik kedvenc desztinációja a Seychelle-szigetek, azon belül is Mahé, Praslin és La Digue, amelyek között hajóval lehet közlekedni. La Digue kis szigete autómentes övezet, csak gyalogosan vagy kerékpárral tudjátok felfedezni. Praslin a jó éttermek és a mesés strandok otthona, itt található többek között Anse Lazio, valamint az Anse Georgette partszakasz, amelyek rendszeresen feltűnnek a Seychelle-szigetek 10 legszebb strandja között. Praslin szigetén kötelező megkóstolni a Coco-de-Mer, vagyis a tengeri pálma gyümölcsét, amelyet szerelemgyümölcsnek is neveznek.

Santorini, Görögország

Santorini (fotó: Matt Artz / Unsplash)

Santorini romantikus környezete, fehérre meszelt házai, kékkupolás templomai és a mélykék tenger látványa miatt az egyik kedvenc európai célpontja a nászutasoknak.  A sziget vulkáni eredet miatt ne várjunk fehér homokos tengerpartot, de a világhírű borok, a romantikus hotelek és a mesés kilátás mindenért kárpótol!

Tioman, Malajzia

Tioman beach, Malajzia

56 km-re Malajzia partjaitól található Tioman szigete, ahol a mesébe illő tengerpart mellett a sziget belsejében is érdemes nézelődni. Kristálytiszta vizek, hatalmas vízesések és igazi dzsungelhangulat fogadja a turistákat, a parton pedig régiómódi halászfalvak biztosítják a romantikus életérzést.

St. Vincent és a Grenadine-szigetek

Grenadine-szigetek

Akár egy karibi körút állomásaként, akár önálló nyaralásként is megállja a helyét St. Vincent, ahol pálmafás tengerpartok, mesés vízesések és izgalmas hajókirándulások várják a romantikus utazókat.  Jó hír, hogy a szigetállam korábban a britek gyarmata volt, ezért a lakosság nagy része beszél angolul.

Tasmania, Ausztrália

Margate, Tasmania

Ausztrália legnagyobb szigetén egykor fegyenctelepek működtek, ma azonban egy nyugodt, csendes hely, amely tárt karokkal várja a turistákat. A sziget változatos tájai és természeti szépségei révén lett népszerű turisztikai célpont, érintetlen esőerdők és mesés partszakaszok egyaránt megtalálhatók a területén. Aki Tasmanián jár, feltétlenül kóstoljon a híres borokból és a gasztronómiai különlegességekből is!

Sziget Kanadában

Sziget a Kawawaymog-tóban

Kalandvágyó pároknak ajánlott ez az aprócska sziget az ontariói Kawawaymog-tó közepén, amely csak kenuval közelíthető meg és éppen két fő számára ideális. A kis földdarabon egy hangulatos faházikó áll, amelynek teraszáról élvezhető a festői naplemente. A tó közepén nincsenek szomszédok, sem zajos autók, csak a természet. Csábító, ugye?


Forrás: lonelyplanet.com

Fotók: pixabay, freeimages

Ajánlatok