accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 utazási helyszín Délkelet-Ázsiában

lanymajom /

Délkelet-Ázsia népszerűsége töretlen, évről évre egyre több utazó keresi föl ezt az izgalmas szegletét a világnak. Nem csoda, hiszen az európainál kedvezőbb árak jellemzőek, egzotikus kultúrával, káprázatos történelmi nevezetességekkel és lélegzetelállító természeti kincsekkel ismerkedhetünk meg. Ha te is elindulnál felfedezni Délkelet-Ázsiát, akkor az alábbi helyszíneket mindenképp jegyezd föl a bakancslistádra!

1. Siem Reap, Angkor Wat, Kambodzsa

Angkor, a khmer építészet és szobrászat különleges templomvárosa Kambodzsa és a délkelet-ázsiai régió legjelentősebb vallási központja, melyet 1113 és 1150 között 50.000 munkás és 5.000 szobrász épített. Ebben az időszakban a Khmer Királyság a sikeres csatornahálózat kialakításának köszönhetően felhalmozott élelmiszertartalékokból hatalmas vagyonra tett szert, melyet a királyok nagyszabású templomok építésére költöttek. Angkort II. Szurjavarmant építtette, akit a templom megalkotásában az a hinduizmusban gyökerező hit vezérelt, hogy halála után Visnu istenhez térhet meg. A templomegyüttes külső és belső építményei a hindu vallás szimbólumaira utalnak, a templom a földi és az égi világ közötti kapcsolatot testesíti meg.

2. Bagan, Mianmar

A Bagani Archeológiai Terület Mianmar turizmusának húzóereje, ahol egykoron mintegy 10 ezer buddhista templom, pagoda és kolostor létesült, amelyből 2200 a mai napig megmaradt. A mianmari leírások alapján a várost a 2. században alapították, majd nagyobb jelentőségre a 9. és a 13. század közepén tett szert. 1277-ben a mongolok behatoltak az ország területére és később Bagant is kifosztották, ami a királyság hanyatlását eredeményezte.

3. Bali, Indonézia

Bali, az istenek szigete Indonézia legnépszerűbb utazási célpontja, melyet a varázslatos hindu templomainak és érdekes szertartásainak, csodás természeti szépségének és a magas fokon űzött művészeteinek köszönhet. A szigeten mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot; szörfözés, strandolás, táncelőadások és egyéb kultúrális események felkeresésére, vulkántúra, kanyon túra vagy séta a rizsföldeken, esetleg vízesésben vagy vulkanikus eredetű fürdőben való megmártózásra is lehetőség van.

4. Borneo, Malajzia

Borneo Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb helyszíne, ahova azoknak érdemes ellátogatni, akik kedvelik a természeti látnivalókat. Hatalmas kiterjedésű dzsungel, érdekes állatok és növényvilág, illetve a régió legmagasabb hegye, a 4095 méter magas Kinabalu-hegy várja a látogatókat.

5. Hoi An, Vietnam

Ha már túl soknak érzed Hanoi vagy Saigon nyüzsgését, akkor irány Vietnam legbájosabb városa, Hoi An. Az ország középső részén található kisváros a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Habár a hangulatos, tradícionális házakkal teli központ megtekintésére egy fél nap is elegendő, ettől függetlenül érdemes 1-2 éjszakát maradni és biciklivel is felfedezni a környéket.

6. Chiang Mai, Thaiföld

Thaiföldön a tengerpartok vonzzák leginkább a turistákat, pedig az északi országrész is megérdemelné a figyelmet. Gyönyörű buddhista templomokat kereshetünk föl az ország második legnagyobb városában, felfedezhetjük az éjszakai piac végtelen kínálatát, de akár részt vehetünk egy buddhista meditációs tanfolyamon is és elvonulhatunk egy kicsit a világ elől. A közelben elefánt menedékhelyet is fel lehet keresni, ahol nem használják ki az állatokat, nincs elefánt lovaglás, hanem az etetésben és a fürdetésben segíthetünk.

7. Sapa, Vietnam

Észak-Vietnam egyik legcsodálatosabb helyszíne Sapa és a végeláthatatlan rizsföldek látványa. Pattanj robogóra, majd fedezd föl a környék településeit és a helyiek mindennapjait. Ha nem érzed magad magabiztosan a robogón, akkor pedig fizess be egy 2 vagy 3 napos túrára, ahol a helyiek körbevezetnek a vidéken és a nap végén még el is szállásolnak egy éjszakára. A látvány káprázatos. A legjobb időszak a túrára a tavaszi hónapokban van, amikor már nincs hideg és köd, a rizsföldek pedig zöldben pompáznak.

8. Ko Samui, Thaiföld

Ko Samui tökéletes helyszín azoknak, akik a parton fekvést, pihenést és az aktív programokat is szeretik, hiszen a vízi sportok mellett a Na Mueang vízesést is megmászhatjuk és magaslati pontról gyönyörködhetünk a tájban. A túra és a munkás hétköznapok fáradalmait valamelyik fehér homokos parton pihenhetjük ki és trópusi környezetben töltődhetünk. A szigeten kulturális programokra is lehetőség van, érdekes, színpompás buddhista templomokat látogathatunk meg.

9. Bohol, Fülöp-szigetek

Bohol legismertebb látnivalói a csokoládéhegyek, a hatalmas szemű koboldmaki, az Alona beach és az Anda nevezetű falu végtelen paradicsomi nyugalma. A szépséget viszont nemcsak a felszínen, hanem a víz alatt is érdemes szemügyre venni, hiszen a tenger élővilága is elképsztő.

10. Luang Prabang, Laosz

A végtelen nyugalmat árasztó Luang Prabang kötelező látnivaló azoknak, akik Laoszt is beleveszik a délkelet-ázsiai útitervükbe. A középkori Laosz és a francia gyarmatosítás keveredését tükröző város az UNESCO világörökségi listájára is felkerült, hiszen páratlan kulturális látnivalókkal rendelkezik. Luang Prabang 32 buddhista templomával az ország vallási központja. A Phousi domb 330 lépcsőfokát megmászva elképszető szépségű naplementét csodálhatunk meg.


Forrás

Ajánlatok