accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP10 ország, amelyet 2019-re ajánl a Lonely Planet

utazomajom /

Már alig vártuk, hogy a Lonely Planet idén is kijöjjön azokkal a toplistákkal, amelyekben 2019-es úti célokat ajánl a világ utazóinak figyelmébe. Országok, városok és régiók kerülnek be minden évben a bűvös körbe, amelyből mi, az utazás szerelmesei is inspirálódhatunk és ötletet meríthetünk. Lássuk, mely országokat érdemes felkeresni 2019-ben!

 

Srí Lanka

Srí Lankán nagy változások történnek! Aki még szeretné jelen állapotában látni a szigetország vallási és kulturális látnivalóit, érintetlen vadvilágát, csodás tengerpartjait, most utazzon! Srí Lankát egyre több szörfös, ökoturista, wellness-kereső fedezi fel magának, bízunk benne, hogy az országnak sikerül megőriznie egyedi varázsát.

Németország

100 évvel ezelőtt két weimari művészeti iskola összevonásával megindult egy esztétikai mozgalom, amely később az egész világot meghódította és visszhangját ma is érezni. Ez a Bauhaus.

Berlin

Az 1919-ben Weimarban alapított, majd Dessauban virágzó irányzatot Berlinben szüntették be, így e három városban szerveznek kiállításokat és eseményeket egész évben. Persze Németországba nem csak emiatt érdemes elutazni!

Zimbabwe

Zimbabwe nem csak Afrika egyik legbiztonságosabb országa, hanem egy rendkívül barátságos hely is, kedves és közvetlen lakosokkal. Világörökségi régészeti helyszínek, nemzeti parkok, erdős hegyek és a gigantikus Viktória-vízesés garantáltan elbűvölnek minden utazót, aki ide érkezik.

Panama

Panama, ahol Észak- és Dél-Amerika találkozik egymással!

Panama City

Közép-Amerikai legdélibb állama egy természetes hidat képez a két földrész között, területén a fehér homokos strandoktól a trópusi esőerdőkig, a ködös hegyvidékektől az ősi kultúrákig szinte mindet megtalálunk. 2019-ben a Panama City óriási partihangulatot ígér, hiszen 500 éves történelmét egy grandiózus jubileummal ünnepli meg. ¡Viva Panama!

Kirgizisztán

Kirgizisztán 2018-ban a World Nomad Games (Nomád Világjátékok) kapcsán hívta fel magára a figyelmet. A több mint 2700 km újonnan megjelölt túraútvonal, a felújított nemzeti autópályarendszer, az egyszerűsített e-vízum program csak néhány azok közül az újítások közül, ami Kirgizisztánt vonzóbbá teszik az érintetlen természetet kedvelő utazók számára.

Jordánia

Kedveled a kalandokat? Ha igen, Jordánia kanyonokkal szabdalt területén garantáltan kiélheted kalandvágyad. Az ország délnyugati részén fekvő Rum Vádi természetvédelmi területén szurdokokkal, sziklákkal és barlangokkal tagolt sivatagi terület található.

Petra, Jordánia

A térség több mint 10 ezer éve lakott, erről tanúskodnak a barlangokban talált ősi sziklarajzok ókori sziklafeliratok és egy nabateus templom romjai. Az izgalmas túrák mellett kihagyhatatlan látnivaló Petra romvárosa vagy Kuszr Amra kastélya, aki pedig inkább víz közelébe vágyik, a Holt-tengernél vagy a Vörös-tengernél talál magának programot.

Indonézia

Több mint 17 ezer sziget alkotja Indonézia színes világát, amely egyúttal a kultúrák, konyhák és vallások sokszínűségét is jelenti. Az elmúlt években több földrengés is pusztította az országot, de a természeti katasztrófákra adott válasz folyamatban van, Indonézia nagy része továbbra is biztonságos a látogatók számára. Új légi, szárazföldi és tengeri összeköttetések létesültek, valamint a világ 169 ország állampolgárai számára még soha nem volt könnyebb a beutazás ebbe a trópusi országba. Fedezd fel Te is, mielőtt minden titka feltárulna!

Fehéroroszország

2019-ben az Európa Játékoknak Fehéroroszország fővárosa, Minszk ad otthont.

Minszk

Minszk kifogástalanul felújított óvárosa, amely a kecses ratusha (városháza) köré összpontosult, jövőre megtelik élettel és ez remek alkalmat szolgáltathat ahhoz, hogy megismerjük műemlékeit és egyéb látnivalóit.

São Tomé és Príncipe

Ha olyan helyre utaznál, amit még alig-alig fedeztek fel mások, itt a helyed! São Tome és Princípe Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben található független köztársaság, amely két szigetet, São Tomé, illetve Príncipe szigetét foglalja magában. A korábbi portugál gyarmat ma is fontos cukornád és kakaótermesztő terület, emellett a kávéültetvényeket (São João dos Angolares, Agostinho Neto) is érdemes felkeresni, hogy képet kapjunk az ültetvényeken folyó egykori és mai életről. Az ország esőerdői számos endemikus, csak itt honos növény- és állatfajnak adnak otthont, tengerpartjain pedig garantált a festői látvány és háborítatlan környezet.

Belize

Karib-tengeri partjainál a világ második legnagyobb zátonya található, belső területein Közép-Amerika egyik legszélesebb barlangrendszerével rendelkezik, emellett népének egzotikus keveréke is igencsak különlegessé teszi Belize-t. Mégis sok utazó tanácstalan, ha el kellene helyeznie a térképen…

Belize

A Belize-i kormány célja, hogy teljes mértékben megvédje egyedülálló tengeri környezetét, az új öko-üdülőhelyek kihasználják a dzsungelek adta lehetőségeket.  Érdemes megismerni Belize-t, még mielőtt a  tömegturizmus is  felfedezi magának!

Te melyik országgal indítod a 2019-es utazások sorát?

(forrás: lonelyplanet.com, fotók: pixabay)

Ajánlatok