accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újabb európai légitársaság jelentett csődöt!

utazomajom /

A brit Monarch légitársaság a mai napon csődöt jelentett és az összes járatát törölte. A jelenleg is külföldön tartózkodó utasokat a brit kormány 30 charter járattal fogja hazaszállítani.

Egyesült Királyság polgári repülési hatóságának tájékoztatása szerint azonnali hatállyal felfüggesztettél a Monarch működését. Azt kérik az utasoktól, hogy már ne induljanak el a repülőterekre. A külföldön rekedt 110 ezer utasnak azt javasolják, hogy kövessék figyelemmel a honlapot, ahová 48 órával az indulás előtt fogják közzétenni a hazaszállítás időpontját.

A szakértők szerint a Monarch csődjéhez a török és egyiptomi terrortámadások vezettek. Az utasszám csökkenés miatt a bevételek jelentősen visszaestek, és arra kényszerítették a brit légitársaságot, hogy számára olyan kevésbé preferált és egyébként is erősen zsúfolt útvonalakon versenyezzen mint Spanyolország vagy Görögország.

Korábban beszámoltunk a Ryanair tömeges törléseiről. Az esetleges kártérítésekkel kapcsolatban olvassátok el a légi utasok jogaira vonatkozó cikkünket.

 

Ajánlatok