accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10 hazai városlátogatás ötlet, mert utazni nem csak külföldön lehet

lanymajom /

Habár a külföldi utazások nagyobb szerepet kapnak az oldalon, de egyáltalán nem szeretnénk megfeledkezni Magyarországról sem, hiszen itthon is rengeteg a felfedezésre váró úti cél. Ebben a bejegyzésben összeszedtünk tíz hazai várost, ahol érdemes egy kicsit csavarogni, hiszen bőven akad látnivaló akár egy egész hétvégére. Előre elnézést kérünk azoktól, akiknek kimaradt a városa a listáról, de Magyarországon is annyi szép hely van, hogy lehetetlen mindent egy cikkben említeni.

Túrázásra fel! Fedezz fel izgalmas őszi kirándulóhelyeket! 

1. Budapest

A fővárosunkba érkező külföldi turisták áradoznak Budapest szépségéről. Lenyűgözőnek találják a Budai Várnegyedet, a fürdőket, a Gellért-hegyet és az Országházat. Miért nem játszunk mi is egy pár napra turistát és fedezzük föl az ő szemszögükből ezt a csodálatos várost?

2. Eger

Eger városát sokan az egyik legszebb magyar településnek tartják a gyönyörű fekvése és a rendezett történelmi belvárosának köszönhetően. Az egyszer biztos, hogy látnivalóban nem lesz hiány; látogassunk el a várba, az egri líceum épületében található Varázstoronyba, ahol csillagászati kiállítás, lenyűgöző panoráma és egy interaktív kiállítás fogad. A Beatles rajongók pedig keressék föl az egyedülálló Beatles-múzeumot is.

3. Visegrád

Visegrád egy káprázatos természeti környezetben, a Dunakanyarban és a Visegrádi-hegység vonulatán fekszik. Tökéletes célpont egy hosszúhétvégére, hiszen történelmi látnivalók tömkelege, kirándulási lehetőségek és wellness szállodák is rendelkezésre állnak. Ne hagyjuk ki a Fellegvárat, a Királyi Palotát és a Salamon-torony felfedezését, az aktív kikapcsolódást kedvelők pedig túrázzanak el a Prédikálószékhez, ahonnan megcsodálhatjuk Magyarország egyik legszebb kilátását.

4. Győr

Győr városa Budapest és Sopron után a harmadik leggazdagabb magyarországi város a turisztikai látnivalók számát illetően. A település belvárosának szinte mindegyik épülete műemlék vagy műemlék jellegű, melyeket nagyon jól karbantartanak, így szinte minden egyes lépésünkkel megelevenedik előttünk a történelem. Látogassunk el a Bazilikába, tekintsük meg Magyarország egyik legfontosabb történelmi ereklyéjét a Szent László-hermáját és sétáljunk el a Püspökvárba, csak, hogy párat említsünk a fő nevezetességekből. Séta közben figyeljük meg a különleges sarokerkélyes épületeket is, melyek a barokk korszakot idézik. Ha nem szűkös az idő, akkor egynapos kirándulásként még Pannonhalmát is iktassuk bele a programba.

5. Tihany

Tihany a Balaton egyik ékköve, ahol nem csak nyáron válogathatunk a programlehetőségek között. A legismertebb látnivaló a Tihanyi Bencés Apátság, melyet I. András király alapított 1055-ben, a latinul írt alapítólevél pedig a legrégebbi megmaradt oklevelünk. Érdemes még megemlítenünk Ciprián-forrást és a Barátlakásokat is, melyekben a Kijevi Nagyfejdelemségből érkezett szerzetesek éltek. A Balaton körüli téli programlehetőségeket ebben a cikkben ismertettük.

6. Szeged

Szegedet, avagy a napfény városát sokan a szalámival asszociálják, de ezen kívül még sokkal több mindent tud felmutatni Magyarország harmadik legnagyobb települése. A Dóm, a Móra Ferenc Múzeum, a Bérpalotát és a Városházát összekötő sóhajok hídja, az Anna-fürdő vagy az Egyetemi Fűvészkert is a város fontos jelképe.

7. Pécs

A 2. században a rómaiak által alapított Pécs városa a 4. századra már a korai kereszténység egyik központja lett. Az ebből az időszakból megmaradt ókeresztény sírkamrák az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek. A város évszázadok óta a kultúra és a művészetek központja, 1367-ben Nagy Lajos király itt alapította hazánk első egyetemét. Látnivalókban hiányérzetünk biztos, hogy nem lesz; keressük föl a káprázatos székesegyház épületét, a zsinagógát, a dzsámit, a Palatinus szállót, a Megyeházát, a Pécsi Nemzeti Színházat és a szerelmesek hozzanak egy lakatot is magukkal, melyet elhelyezhetnek a pécsi lakatfalra, ezzel kifejezve az összetartozást.

8. Esztergom

A Dunakanyar legfelső városában, Esztergomban találjuk hazánk legnagyobb templomát, az Esztergomi Bazilikát, ami a belföldi és a külföldi látogatókat egyaránt vonzza. A várhegyről a városra és a Dunára nyíló csodás panorámában lesz részünk. A Mária Valéria hídon akár át is sétálhatunk a túloldalra, ahonnan szintén gyönyörű kilátás fogad és megtekinthetjük a Bazilikát egy másik szemszögből is. Továbbá Esztergomban található az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület is, a Bakócz-kápolna.

9. Sopron

Ahogy már említettük korábban is, Sopron műemlékekben a második leggazdagabb magyar város. Legismertebb nevezetessége a Tűztorony, de mindenképp tekintsük meg a Kecske-templomot, a római kőtárat és a Káptalan-termet is, ami a 13. századi építészet egyik legszebb magmaradt emléke. A környéken kastélyokból és várakból sincs hiány; a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély vagy a Taródi vár nagyszerű kirándulási lehetőségeket biztosítanak.

10. Veszprém

Veszprémet sokan az egyik legélhetőbb magyar városnak is nevezik, hiszen hatalmas tempóban fejlődik. A belváros épületeit gyönyörűen felújították, így öröm a turistáskodás. A várnegyedben pompás barokk és klasszicista palotákat láthatunk, a 10. századi alapokon fekvő veszprémi érsekség főszékesegyháza, a Gizella-kápolna, a Tűztorony, illetve I.István király és Gizella királyné szobrát is a várdombon találjuk. Ha gyerekekkel utazunk, akkor tegyünk egy sétát az állatkertben is, ahol a kicsik megismerkedhetnek az egzotikus állatokkal is.

Ajánlatok