accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazz ingyen az Azori-szigetek között!

utazomajom /

Aki járt már az Azori-szigetek egyikén, elmondhatja magáról, hogy látott valamit az Atlanti-óceáni szigetvilágból. Aki azonban két szigetre is eljutott a 9-ből, jó úton halad afelé, hogy megismerje az Azori-szigeteket.

Ráadásul nem is kell vagyonokat költeni az utazásra! Tudtátok, hogy két sziget között akár ingyen is lehet repülni? Elmondjuk, hogyan.

Sao Miguel

 

Az Azori-szigetvilág (portugálul Açores) 9 szigetét három csoportba szokták sorolni elhelyezkedésük alapján: nyugaton található Corvo és Flores, középen Faial, Pico, São Jorge, Graciosa és Terceira, míg keleten São Miguel és Santa Maria. A szigetek között komppal vagy repülővel lehet közlekedni, utóbbival akár ingyenesen is.

A SATA/Azores Airlines légitársaságnál ugyanis lehetőség van arra, hogy aki a kontinensről az egyik szigetre, pl. São Miguelre megérkezik, még utazás előtt ingyen jegyet igényelhet egy másik Azori-szigetre. Ha tehát Lisszabonból, Portóból vagy Faróból érkezel Ponta Delgada repterére, esetleg Terceira – Lajesre, onnan ingyen repülhetsz tovább egy másik szigetre. Feltétel, hogy 24 órán belül tovább kell utazni. Jó hír viszont, hogy a 2. szigeten már nincs limitálva az ott eltöltött időszak.

Beira Mar

Ugyanez igaz arra az esetre is, ha 24 órával a Ponta Delgadai vagy terceirai indulást megelőzően valamelyik szigetről e két szigetre repülsz vissza, az a jegy is ingyen van.

Ez a lehetőség érvényes Ryanair, TAP, SATA járatokra megvásárolt jegy esetében is, de CSAK ha külön jegyed van Ponta Delgadába vagy Terceirára.

Miért éri ez meg a légitársaságnak?

A SATA légitársaság, ha már megérkezel egy szigetre Portugáliából, ingyen elszállít egy másik szigetre (és adott esetben onnan vissza is hoz ingyen), mivel a 24 órán belüli átszállás még átszállásnak tekintendő.

Hol lehet ilyen jegyet szerezni?

A legegyszerűbb módon online lehet igényelni, az alábbi linken keresztül:

encaminhamentos.sata.pt


Fotók: pixabay

 

Ajánlatok