accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

UV-C lámpákkal ellátott légtisztító készülékek

utazomajom /

Napjainkban nagy hangsúlyt fektetünk az egészségmegőrzésre, otthonunk higiéniájára. A hagyományos módszerek mellett más lehetőségeink is vannak. A lakás légcseréje fontos, de pusztán a szellőztetéssel nem igazán oldható meg a légtisztítás is. Az UV-C lámpás berendezések a csírátlanításban ugyancsak segédkeznek. A következő pár sorban most többet megtudhatunk magáról folyamatról és a legfontosabb eszközökről.

Sterilitás otthon?

Általában egy lakásban nincs szükség kórházi szintű sterilitásra, azzal azonban mindenki egyetért, hogy a baktériumok számának csökkentése mégis főszerepet kap, különösen a téli hónapokban, illetve az átmeneti időszakokban. A Hollandimpex légtisztító készülékei között számos olyan darabbal találkozhatunk, amelyek ebben támogathatnak minket.

Az őszi-téli időszak sajnos kedvez a vírusoknak. Elég, ha a munkahelyen, az iskolában vagy az óvodában érintkezünk másokkal és könnyen megfertőzhetnek minket. Az olyan járványok megjelenése óta, mint amilyen a Covid19 is, az emberek még óvatosabbak lettek. Megnőtt a szerepe a lakásba bevitt kórokozók elpusztításának.

UV-C lámpákkal is csírátlaníthatunk

Az UV-C lámpákat sokan germicidlámpákként ismerik. Ezek 253,7 nm-es sugárzást bocsátanak ki, s ekkora intenzitással dolgozva hatékonyan csírátlanítják a légteret, akár a felületeket is. A vírusok, a gombák és a penész ellen ugyancsak hatásosak, s a csírátlanítás folyamata nem kreál újabb problémákat sem. A módszer környezetbarát, nem képződik melléktermék, nem lehet túladagolni és vegyszermentes.

A lámpák tulajdonképpen még a légtérben keringő mikrobákat is megsemmisítik, csupán egyetlen dologra kell ügyelni; az UV-C sugárzás veszélyére, hiszen ez káros az emberi egészségre. A közvetlen besugárzás emberek mellett tilos, kivéve, ha zárt rendszerben működő lámpákkal dolgozunk.

Zárt rendszerű légtisztító készülékek

A zárt rendszerben sugárzó UV-C lámpákat általában speciális légtisztító készülékekben helyezik el. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan hatékonysággal végzik a csírátlanítást a lámpák, annyi különbséggel, hogy a sugárzás nem képes kiijutni a környezetbe. Ezeket a változatokat emberi jelenlét mellett is használhatjuk.

A Vigor Plus légtisztító például egy kombinált légfertőtlenítő és -szűrőeszköz. A berendezés egyenesen 7 technológiát ötvöz annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Mosható porgyűjtő rácsokkal, aktívszén-szűrővel, nagy hatásfokú HEPA-szűrővel, UV-C lámpával, biztonságos ionizálóval rendelkezik, és az előszűrést ugyancsak érdemes megemlíteni. Ezenkívül speciális szenzorokkal, érzékelőkkel van ellátva.

Az UV-C lámpás termékekkel semlegesíthetjük a nemkívánatos szagokat, elpusztíthatjuk a vírusokat és egészségesebb környezetet teremthetünk az otthonunkban.

Ajánlatok