accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Üzembe állt egy amerikai repülőtéren a biometrikus azonosító rendszer!

utazomajom /
Az Amadeusról köztudott, hogy szeret élen járni az innovációkban. Nemrég például biometrikus beléptetőt helyezett üzembe a kaliforniai San Joséban. A biometrikus beszállítási rendszer nemcsak az utas, de a repülőtér számára is hatékony és praktikus eszköz.
Kétféle utas létezik. Az egyik szeret órákkal korábban a repülőtérre érkezni, hogy kényelmesen becsekkolhasson, és indulás előtt ráérősen elfogyaszthasson egy kávét, megebédelhessen, körülnézhessen a duty free-ben. A másik típus az, aki az utolsó pillanatban „esik be”, és csak annyi időt tölt a repülőtéren, amennyit feltétlen muszáj, egy percet sem akar elvesztegetni.

Bármelyik típusról legyen is szó, mindig kihívást jelent megbecsülni, vajon mennyi időre lesz szükségünk a kötelező ellenőrzéseken való átjutáshoz, hiszen ez nagyon sok mindentől függ. Ez még maguknak a repülőtereknek is gondot jelent sokszor, mert, ha rosszul mérik fel az utasok számát, a forgalmat, kevésbé tudnak hatékonyak lenni, sőt bevételektől is eleshetnek.

Ezért is fontos, hogy az iparág olyan innovatív megoldásokat dolgozzon ki, amelyek egyszerűsítik a repülőterek és a légitársaságok folyamatait, és növelik az utasok kényelmét és az utasélményt. Az Amadeus folyamatosan összpontosít az ilyen irányú fejlesztésekre, amely például nemrégiben valósult meg a Norman Y. Mineta San Jose nemzetközi repülőtéren.

Február 11-én az Amadeus sikeresen üzembe állította innovatív biometrikus rendszerét az Altéa Departure Control System segítségével.

Az új technológia lehetővé teszi, hogy az utasok gyorsan áthaladjanak az ellenőrzésen, és gyakorlatilag anélkül sétálhassanak át, hogy az okmányaikat vagy a beszállókártyát felmutassák. A képalkotó eszköz rögzíti az utasról a képet, igazolja személyazonosságát, majd a rendszer tájékoztatást ad a személyzetnek arról, hogy jóváhagyja az utas beszállását. Mindezt másodpercek alatt.

A fejlesztés amellett, hogy megkönnyíti az utasok dolgát, nagy segítség a repülőterek, légitársaságok számára is, a működést biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tudja tenni. Az indulási kapuknál kevesebb személyzetre van szükség, így a légitársaságok számukra előnyös módon oszthatják meg erőforrásaikat. A feldolgozott adatok tekintetében a legmagasabb prioritást az ügyfélrendszerek és az adatok biztonsága kapja, a biztonság a rendszerek tervezésekor is kiemelt figyelmet kapott.

Az izgalmas innováció jó példa a biometrikus technológiában rejlő lehetőségek bemutatására repülőtéri környezetben, ez a jövőben várhatóan szélesebb körben is elterjed majd.

Ajánlatok