accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kézitáska, gurulós bőrönd vagy hátizsák? Melyiket válasszam repüléshez?

utazomajom /

Vihetek-e drónt kézipoggyászban? Kemény vagy puha fedelű bőröndöt válasszak a repülős utazáshoz? Milyen méretű kézipoggyászt vihetek fel a fapados gépekre? Néha még a tapasztalt utazók is elbizonytalanodnak 1-1 ilyen kérdés hallatán, ezért mi most összegyűjtöttünk a leghasznosabb infókat poggyászügyben.

Milyen méretű kézipoggyász vihető fel a fedélzetre?

Wizzair:

2018. november 1-től kezdődően minden utas felvihet a fedélzetre egy darab ingyenes kézipoggyászt (legfeljebb 40x30x20 cm), míg az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) is felvihetnek magukkal. Az utasok visszajelzései alapján és a megváltozott utazási szokásokhoz igazodva a Wizz Air bevezeti a 10 kg súlyú feladott poggyászt a kényelmes utazási élmény érdekében, már 7 eurótól induló áron.

Ha most vásárolsz bőröndöt az etaska.hu-n 10% kedvezményben részesülsz az “utazomajom” kuponkóddal!

Ryanair:

2018. november 1-től az alap jegyár mellé minden utas egy max. 40 × 20 × 25 cm-es poggyászt vihet magával díjmentesen. Ha nem vásárolsz “Elsőbbségi beszállást”, de mégis nagyobb, 10 kg-os poggyászt vinnél, akkor a foglaláshoz 8€ áron tudod hozzáadni, és kötelezően fel kell adnod a check-in pultnál.

Elsőbbségi beszállás mellé: Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat. Egy maximum 10 kg-os 55 x 40 x 20 cm-es, illetve pluszban egy kisméretű 40 × 20 × 25 cm-es táskával. Mindkét táskát a fedélzetre viheti magával az utas. A kisméretű kézipoggyásznál a Ryanair megengedőbb lesz, hiszen 42 x 20 x 30 cm-es keretbe kell, hogy beleférjenek, tehát néhány centinél nagyobb táskák esetén még nem kell fizetni.

További infók: Itt a WIZZ új, “praktikus és átlátható” poggyász-szabályzata!

ÉS

Aktuális Wizz Air, Ryanair kézipoggyász kisokos, közérthetően!

Vihetek-e drónt a poggyászban?

A Budapest Airport Zrt. − figyelembe véve a magyar hatóságok ajánlásait is − a drónok szállításával kapcsolatosan jelenleg az alábbi gyakorlatot alkalmazza: A drónok szállítása a légijárműveken minden utas számára biztosított, a szállításuk feladott poggyászban lehetséges.

Csomagolás, biztosítás: Javasoljuk az eszköz megfelelő, biztonságos csomagolását az esetleges sérülésektől való megóvás érdekében. Lehetőség van a feladott poggyász biztosítására, melyet a drón értékének figyelembe vételével célszerű megkötni.

Kiegészítők: A drónok kiegészítői − így például nagyobb értékű kamera − az eszközről való eltávolítás után továbbra is szállíthatók kézipoggyászban. Fontos információ, hogy a kamerákat vagy az akkumulátorokat (különösen a gyúlékony Li ion akksikat) kézipoggyászban lehet felvinni az utastérbe, mert ott biztonságosabb a szállításuk, mint lent a poggyásztérben. Túlmelegedés esetén a tulajdonos azonnal közbe tud lépni.

Forrás: Drón szállításával kapcsolatos tudnivalók – Liszt Ferenc repülőtér 

A repülős utazásokhoz a kemény borítású vagy puha bőrönd praktikusabb?

A puha fedelű bőrönd mellett szól, hogy nem törik, nem karcolódik és könnyebb a helykihasználás a pakolásnál (a fedél sokat enged). A kemény azonban jóval stapabíróbb, ezért hosszú távon és gyakori utazásoknál talán érdemesebb beruházni egy ilyen táskára. Hátránya lehet (az ára mellett), hogy a saját súlya lényegen nagyobb, mint a puha fedelű bőröndök esetében.

Gurulós bőröndöt vagy hátizsákot válasszak egy több hetes útra?

Természetesen erre sincs egyértelmű, mindenki számára ideális válasz. Egyrészt függ az utazó személyétől, az utazás jellegétől, a szálláshelyek típusától. Aki csupán a repülőtér és a hotel között visz csomagot, nyugodtan válassza a gurulós bőröndöt, amibe több ruhát tud pakolni és kényelmesen lehet A-ból B-be vinni. A túrázók azonban jobban járnak a hátizsákkal (még az ázsiai páratartalom és a hőség ellenére is), hiszen a földutakon lehetetlen gurulós bőröndöt húzni, de a hajóra ki- és beszállás során is praktikusabb a hátizsák.

Ha pár cm-rel nagyobb a kézipoggyászom mérete (a fogantyú és kerék miatt), azért felengedik velem a gépre?

Nos, ez minden esetben légitársaság-függő. Egyes társaságoknál 1-2 cm eltérés megengedett, feltéve ha a súly rendben van, míg mások szigorúan veszik mind a súly, mint a méretszabályzatot és attól nem lehet eltérni. Nincs recept, minden esetben alaposan tanulmányozd a légitársaságok szabályzatát és akkor nem érhet meglepetés a repülőtéren.

***

Találd meg a tökéletes táskát Magyarország egyik legnagyobb táska- és bőrönd webshopján, ahol több mint 20.000 készleten lévő termék közül választhatsz! 24 órás kiszállítás és fedélzeti garancia, magyar tulajdonostól! Ha most vásárolsz bőröndöt az etaska.hu-n 10% kedvezményben részesülsz az “utazomajom” kuponkóddal!

(fotók: pixabay)

A bejegyzést az etaska.hu támogatta.

 

Ajánlatok