accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Legjobb utazós drónfelvételek! Csajok, ez nem is bonyolult!

utazomajom /

Ki mondta, hogy a drónozás csak a férfiak kiváltsága lehet? Manapság egyre népszerűbbek a távirányítással működő, pár tízezer forintból megvehető drón eszközök, amelyeknek használata egyszerűbb, mint valaha. Hiába lett azonban olcsóbb és könnyebb a kezelése, van néhány szabály, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani, ha drónozni támad kedvünk!

Legjobb utazós drón felvételek csajoknak

Mi a drón?

A drón (angolul drone) pilóta nélküli, távirányítással működő, repülni képes eszközt jelent. Drónnak nevezzük az olcsóbb játékhelikoptereket (250 g-ig) és a hadsereg által használt felderítő járműveket is. Jelenleg a drónokra vonatkozó nemzeti jogszabályok különbséget tesznek a drónok szabadidős és szakmai felhasználása között. A szabadidős felhasználás -ami számunkra most érdekes- a sport- és szabadidős tevékenységekre vonatkozik, például a drónversenyekre vagy a magáncélú fényképezésre. Ha azonban értékesíteni szeretnénk a drón által készített képeket, az csak a szakmai üzemeltetők számára engedélyezett.

A hivatalos kommunikáció szerint 2 kg-nál kisebb drónokkal kizárólag nappal és 50 m magasságig lehet repülni (belterületen kizárólag engedéllyel).

Legjobb utazós drón felvételek csajoknak

Mire kell figyelni a drón használata közben?

Drón üzemeltetése során soha nem veszélyeztethetjük más személyek és légi járművek biztonságát, valamint nem okozhatunk vagyoni kárt (pl. tömeg felett tilos a drón reptetése). Mindig tiszteletben kell tartani a magánélet védelmére és az adatvédelemre vonatkozó jogszabályokat. Fontos tudni, hogy baleset esetén a drón pilótája felelősségre vonható, és az okozott kár megfizetésére kötelezhető. Ezért erősen javasoljuk, hogy legalább a gyakorlás idejére lakatlan területen kísérletezz, és amikor már ügyesen kezeled, akkor jöhetnek a trükkösebb felvételek is. Egyébként pedig a legszebb felvételeket úgyis vízparton fogod készíteni, tapasztalataink szerint!

TIPP: A Légtér.hu térképén bárki nyomon követheti az aktuálisan életben lévő légtérzárlatokat és korlátozásokat. A DJI no fly zone térképén azokat a területeket lehet megtekinteni, ahol a DJI drónok automatikusan letiltják a repülést. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy ha például egy repülőtér közvetlen közelében szeretnél feleszállni, akkor egész egyszerűen bekapcsolás után egy olyan üzenet fogad, ami megtiltja a használatot. Tiltott zónáktól távolodva a korlátozás szakaszosan szűnik meg, magasságkorlátozás és különböző figyelmeztető üzenetek elfogadása mellett lehet csak drónozni.

Legjobb utazós drón felvételek csajoknak

Drónok szállítása repülőn

Ha repülőgépen szeretnénk drónt szállítani, érdemes előtte átolvasni a külföldi célország helyi szabályozásait is. A Budapest Airport a korábbi gyakorlattal ellentétben már engedi kézipoggyászban is szállítani az eszközt.

„A Budapest Airport Zrt. a drónok, azaz a pilóta nélküli repülőgépek (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) szállításával kapcsolatosan jelenleg az alábbi gyakorlatot alkalmazza:

A drónok szállítása a légijárműveken minden utasunk számára biztosított, a szállításuk kézi- és feladott poggyászban is lehetséges. Feladott poggyászban történő szállítás esetén javasoljuk az eszköz megfelelő, biztonságos csomagolását az esetleges sérülésektől való megóvás érdekében. A poggyászok szakszerű fóliázásában munkatársaink mindkét terminálon utasaink rendelkezésére állnak. 

A drónok kiegészítői − így például nagyobb értékű kamera − az eszközről való eltávolítás után továbbra is szállíthatóak kézipoggyászban. Kézipoggyászban történő szállítás esetén kérjük utasainkat, hogy a biztonsági személyzetet erről tájékoztassák. A drónokat – akárcsak a hordozható számítógépeket – minden esetben ki kell venni a kézipoggyászból, és külön tálcában kell elhelyezni. “ (bud.hu)

Ha már kipróbáltad a drónos fotózást, nevezz a II. Drónfotó Pályázaton szeptember 15-ig, ahol szakmai zsűri várja a legjobb drónfotókat, és értékes nyereményekre is számíthatsz. Szeptember 15. után pedig indul a közönségszavazás, így te is dönthetsz arról, ki legyen a 2019-es év drónfotósa!

Hogyan használjuk a drónt? Tippek és trükkök

Sosem volt még ennyire egyszerű a szabadidős drónok kezelése. Könnyű használni, könnyű szállítani. Egy kis gyakorlás és 1-2 alkalom után bárki profi szintre fejlesztheti a tudását.

Legjobb utazós drón felvételek csajoknak

Tippek kezdőknek:

  • A felhasználói kézikönyv elolvasása helyett érdemes néhány videót megnézned, pontosan arra a típusra vonatkozóan amilyet vásároltál. Csak megbízható, ismert márka termékét vásárold meg, hiszen a legtöbb alternatíva komolytalan, irányítása nehézkes és könnyen tönkremehet.
  • Készülj fel a vészhelyzetre. Ne érjen meglepetésként, ha elveszted a jelet, vagy egyéb probléma merül fel. A legtöbb készülék a jelvesztés esetében visszarepül a felszállási pontra, így nincs okod pánikra.
  • Kezdd alacsonyan és lassan a reptetést! Mielőtt magasabbra merészkednél, gyakorolj!
  • Az első reptetést szélcsendes, tiszta időben ajánlott elkezdeni. Fontos, hogy nyílt, szabad területen használd a drónt!
  • Figyelj oda a házakra, fákra, elektromos vezetékekre!

Ugye nem is bonyolult? Lányok, fiúk: drónokat elő, irány a nagyvilág!

Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, a MyActionCam bemutatótermében szívesen megmutatják neked a drónokat, segítenek kiválasztani a megfelelőt, és az első „szárnypróbálgatásaidnál” is számíthatsz rájuk!

A bejegyzés a MyActionCam együttműködésével készült.

(fotók: unsplash)

Ajánlatok