accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Micsoda hír! Chișinăuba indít közvetlen járatok a Wizz Air!

utazomajom /

A Wizz Air új útvonalat jelentett be azok számára, akik szívesen fedezik fel az öreg kontinens keleti részét. A WIZZ kínálatában márciustól Moldova is elérhető, így az utazni vágyók az ország fővárosát is könnyen, kedvezményesen látogathatják.

A Bîc folyó partján található Chișinău – vagy magyar nevén Kisjenő – a régió egyik kiemelt központja, egyben a kontinens egyik legzöldebb városa. A megannyi erdő, park, valamint az állat- és botanikus kert felfedezésére nem lehet elég időt szánni, de emellett az építészeti ékességek, katedrálisok, templomok, valamint a kulturális események, mint a színházi és balettelőadások szolgáltatnak kiváló programot.

A Chișinăui nemzetközi repülőtér Magyarország és Moldova megállapodását követően valamennyi COVID-19 elleni vakcinát elfogad, amennyiben az utas az összes dózist megkapta belőle. [szerk: itt nem tudjuk, hogy a Wizz Air a sajtóközleményében mire utal, hány vakcinát jelent az összes dózis.]

Az ország területére védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni. Ennek hiányában az utazástól számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény mentesíti a belépni szándékozókat a karanténkötelezettség alól, attól függetlenül, hogy milyen besorolású országból érkeztek. Az ország hivatalos weboldalán található listán („Lista statelor” címmel), illetve a Konzuli Szolgálat oldalán bővebb információ található arról, melyek számítanak piros jelzésű országoknak.

A járatok Budapest és Chișinău között heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekednek. A járatokra 9.900 Ft-tól lehet jegyet váltani.

Ajánlatok