accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vendégposzt – Barcelona, a lélegző város

utazomajom /

Barcelonába való érkezésünk után az első dolog, ami bennünket fogadott, a verőfényes napsütés, a szeles idő, és a pálmafák. Ugyan nagyvárosról beszélünk, de valahogy mégis más érzetet kelt az idelátogatókban.  A hosszú sétánnyal taglalt, homokos tengerpartja, a hatalmas terei, melyeket könnyedén átjár a tenger felől érkező szél, és a rengeteg szökőkút egytől-egyig a mediterrán hangulatot árasztják, így sokkal szabadabbnak érezhetjük magunkat.

A város közlekedés szempontjából igen jó, szinte bárhova eljuthatunk taxival, busszal, vagy metróval. Ez utóbbi 11 vonalból áll, az egyik meghosszabbított szakaszát idén adták át, mely közvetlen kapcsolatot biztosít a repülőtér, és a belváros között.

IMG_0399

A 4 napos látogatásunk alatt megismerhettük a katalán fővárost, amely rengeteg látnivalót kínál. Ha spórolni akarunk az idővel, érdemes már az első napon venni egy Barcelona kártyát, amivel, a mi esetünkben 3 napig gondtalanul használhattuk a tömegközlekedési eszközöket. Ez idő alatt eljuthattunk a fontosabb nevezetességekhez, úgy, mint a Güell park, a Sagrada Família, és a híres La Rambla, mely rengeteg boltjával, éttermével, és a világhírű piacával, a La Boqueria-val csalogatja turisták millióit évente.

IMG_0420

Érdemes kipróbálni pár helyi specialitást, hiszen a spanyol gasztronómia tartogat pár ételkülönlegességet.  Nem lehet anélkül hazamenni, hogy ne ennénk egy kis Tapast, amit előételként szoktak kínálni, majd egy friss, tengeri herkentyűkből készített Paellat, melyet leöblíthetünk egy nagy adag Sangríaval. Nagy meglepetésünkre, szinte minden utcában találtunk egy zöldségest, ahol frissebbnél-frissebb gyümölcsöket árultak, így a nap bármely szakában élvezhettük a könnyed, és mámorító ízeket.

IMG_0197

A városban sétálva arra lettünk figyelmesek, hogy rengetegen közlekednek biciklivel, görkorcsolyával, vagy éppen gördeszkával. Nem csoda, hiszen a nagy terek, a tengerparti sétányok, és a tudatosan kialakított bringás útvonalak remek lehetőséget biztosítanak mindenki számára.

Összességébe véve csodás, és izgalmas város, ahol biztosan nem unatkozunk. A klímája, és a közvetlen tengeri kapcsolata talán vonzóbbá teheti a többi nagyvároshoz képest.

-Huszár Zsolt
További képek a szerzőtől: HuszarZsoltPhotos

Ajánlatok