accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

3 hónap ingyen szállás és fizetés: Vidéki élet Grottolén!

utazomajom /

Menekülj el a városi nyüzsiből, és válj akár Te is egy hangulatos dél-olasz falu ideiglenes polgárává! – ilyen és hasonló mondatokkal csábítja potenciális jelentkezőit felhívására a The Italian Sabbatical program, amelyet az Airbnb szponzorál.

A ötlet felvetülésének oka sajnos nem számít igazán ritkaságnak, ugyanis Grottole is azokhoz a lassacskán elnéptelenedő olasz falvakhoz tartozik, amelyeknek polgármesterei még látnak némi reményt a teljes kihalás elkerülésére, és tesznek is az ügy érdekében. Ennek tudatában az amerikai cég elsődleges célja, hogy segítsen a helyi közösségnek újra életet lehelni ebbe a festői szépségű falucskába, ahol mintegy 300 helyi lakos él, ám megközelítőleg 600 ház teljesen üresen tengeti mindennapjait.

Az Airbnb egyedi lehetőséget ajánl fel négy szerencsés kiválasztottnak, akiknek nem lesz más dolga, mint 3 hónapon keresztül – 2019. júniusától augusztusig – elsajátítani a hiteles vidéki életet minden kis fortélyával együtt: elmerülni a helyi kultúrában, megtanulni, hogy hogyan is kell főzni, beszélni és viselkedni igazi olasz módra, valamint plusz feladatként önkénteskedniük kell a Wonder Grottole nevű helyi non-profit szervezetnek, akiknek legfőbb céljuk szeretett szülőfalujuk történelmi központjának újjáélesztése.

A 3 hónap alatt rendkívül színes, változatos programokkal készül az egész falu; többek között helyi tradíciókhoz hű reggeli minden nap egy finom cappuccino társaságában, a falubeli nyelvtanárral való olasz nyelvórák – ugyanis a program résztvevőinek tartózkodásuk alatt kötelező a nyelvvel való megismerkedés, és az annak elsajátítására való törekvés, hiszen enélkül kevésbé lenne autentikus az itáliai vakáció -, a kezek bepiszkolása – zöldségtermesztési ismeretek egy helyi szakértővel -, valamint az olasz konyha titkainak megtanulása Rosával, aki természetesen kizárólag helyi alapanyagokból készíti el az ízletes ételeket, amelyek elfogyasztásra is kerülnek az órák során.

Ha az eddig felsoroltak nem hozták volna meg a kedved a jelentkezéshez, akkor érdemes még azt is tudni, hogy az amerikai cég a szálláson kívül biztosítja az odautazás költségeit, valamint havi 900 euró költőpénzt is. Ez ám az igazi “dolce vita”! Kell még ennél több? Szerintünk nem! Jelentkezz ITT!

SZERK: Sajnos magyar állampolgárok nem vehetnek részt a programon.

Ajánlatok