accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vízumköteles lesz az EU-s látogatás a briteknek? Mi lesz veled, brexit?

utazomajom /

Spanyolország megakadályozná a vízummentes utazást azon britek számára, akik Európába utaznának. A vízummentes utazásról ugyan elméletben már született megállapodás mindkét tárgyaló fél részéről, azonban a spanyoloknak még mindig vannak fenntartásai.

Spanyolország mellesleg teljesen magáénak tekinti Gibraltárt, és elutasítja brit gyarmati mivoltát. A mediterrán ország számos kísérletet tett már arra, hogy a Brexitet saját szuverenitása visszaszerzésének céljából kihasználja, ám valójában ezzel csak a brüsszeli előkészületeket hátráltatta.

Petr Ježek cseh európai parlamenti képviselő szerint Spanyolország a tűzzel játszik: “A tárgyalások megakadtak. A Brexit óriási problémákat fog még okozni, és mindent meg kellene tennünk annak érdekében, hogy csökkentsük ezeket, mintsem további gondokat generáljunk fél milliárd ember számára. Ha nincs megegyezés és vízummentesség Nagy-Britanniának, úgy a brit kormány hasonló hozzáállást tanúsíthat az EU felé, és az katasztrófa lenne.”

Ha a fennálló helyzet nem oldódik meg időben és Nagy-Britannia március 29-én kilép az Európai Unióból, úgy a brit turisták igencsak cserben lesznek hagyva, hiszen Nagy-Britannia sem a vízumköteles, sem a vízummentes országok listáján nem fog szerepelni. Ez azt jelentené pontosan, hogy a brit utazóknak 52 fontos vízumot kellene fizetniük, amennyiben 90 napnál rövidebb időre látogatnának egy uniós tagállamba.

“Gibraltár nem csak egy tartomány, és egyáltalán nem helyénvaló ily módon megnevezni.” – mondta a brit kormány. – “Gibraltár teljes része az Egyesült Királyságnak.”

 

Ajánlatok