accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Wizz Air úgy készül, hogy minden eddiginél több utast szállít idén!

utazomajom /

A Wizz Air büszkén jelenti be, hogy a tavalyi rekordot jelentő utasszámot követően a 2023-as foglalási adatok alapján ismét kiemelkedő évre számít. A megnövekedett utasszámra további kapacitásnöveléssel reagált a légitársaság, így a korábban 12 gépből álló budapesti bázisát júniustól egy újabb Airbus A321neo modellel bővíti. 

Rekordszámú utast szállított tavaly a Wizz Air, megduplázva ezzel 2021-es teljesítményét. A forgalomnövekedésnek köszönhetően a légitársaság járatainak kihasználtsága decemberben elérte a 84,5 százalékot, ami az előző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelentett. A Magyarországon piacvezető légitársaság 2023 nyarán 30 ország 64 úticéljába indít járatokat Budapestről és Debrecenből. A folyamatos kapacitásnövekedésnek köszönhetően 2023 nyarára az összes Magyarországról elérhető üléskapacitás 32 százalékát a Wizz Air biztosítja.

A rekordot jelentő utasszámnak köszönhetően a budapesti bázis is tovább bővül egy újabb Airbus A321neo modell áll szolgálatba, hogy immáron tizenhárom gép szállíthassa 64 útvonalon, 30 országba a Liszt Ferenc Repülőtérről az utasokat. A Wizz Air továbbra is elkötelezett a hazai növekedés mellett, jól mutatja ezt az is, hogy a légitársaság a versenytársak közül a legtöbb útvonalat kínálja a magyar fővárosból.

„A Wizz Air 2022-ben rekordszámú utast szállított, így a turisztikai iparág, és ezzel együtt a célországok gazdaságai is nyertesei ennek az eredménynek. Mi továbbra is mindent megteszünk azért, hogy minél több ember számára tegyük elérhetővé a megfizethető és környezettudatos repülést, hiszen ez a fajta flexibilitás az, ami mozgásban tudja tartani a gazdaságot”mondta Jeckel Evelin, a Wizz Air hálózatfejlesztésért felelős igazgatója. 

Budapestről idén év elejétől már kizárólag a környezetkímélőbb, alacsonyabb károsanyag kibocsátással és zajterheléssel üzemelő Airbus A321neo modellek repülnek, de a teljes nemzetközi flotta esetében is eléri az 50 százalékot ez az arány az aktuális pénzügyi év végére.

„Budapest és Magyarország kiemelten fontos bázis a Wizz Air számára, ezért mint Budapest piacvezető légitársasága már idén éve elejére a jóval modernebb és környezetkímélőbb Airbus A321neo modellekre cseréltük a teljes budapesti gépparkot. Ezek a gépek ötvözik a légi közlekedés legújabb technológiáit, miközben jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínálnak: a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékkal, a nitrogén-oxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest”mondja a fejlesztés kapcsán Jeckel Evelin, a Wizz Air hálózatfejlesztésért felelős igazgatója.

A légitársaság jelenleg 177 Airbus repülőgépből álló flottája az átlag 4,6 éves repülőgépeknek köszönhetően már most is jóval fiatalabb, mint a nagyjából 10 éves gépparkkal rendelkező versenytársaié. Ennek pedig nem csak az utasok kényelme miatt van jelentősége, a Wizz Air fenntarthatósági stratégiájának is szerves része a flotta megújítása.

A folyamatos járatbővítések mellett a légitársaság fáradhatatlanul toboroz új kollégákat is Európa-szerte és azon túl is.  Budapesten legközelebb január 28-án, február 2-án és 17-én, Debrecenben pedig február 24-én nyílik lehetőség arra, hogy a leendő kollégák részt vegyenek a Wizz Air nyílt napjain. További információk az alábbi linken.

Ajánlatok