accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megérkezett a Wizz Air válasza: ezt teheted az izraeli repülőjegyeddel

utazomajom /

Akár holnapra is foglalhatsz repülőjegyet Tel Avivba. Nyilván egy háborúban álló országba nem szerencsés beutazni. Örüljünk, hogy sikerült kimenekíteni a magyarok egy részét az elmúlt napokban a Külügyminisztériumnak. Olvasóink beszámolója alapján még több tucat magyar várja Izraelben, hogy hazatérhessen Budapestre.

A Konzuli Szolgálat a helyzet teljes bizonytalanságára való tekintettel az országba való beutazást ellenkező információig nem javasolja.
Éppen ezért felvettük a kapcsolatot a Wizz Air-rel, hogy meddig szándékoznak repülőjegyeket árulni Izraelbe, illetve a már megvásárolt jegyeket lehet-e töröltetni, és ha igen, meddig. Azt senki nem tudja természetesen, hogy a jövő márciusra megvásárolt jegyével már egy biztonságos országba utazna-e, de azért jó lenne, ha addig sem ragadnának be a repülőjegyek.

A Budapestről induló járatok közül London után a második legforgalmasabb úti cél volt Tel Aviv az utasszámot figyelembe véve, ezért rendkívül sok embert érint a kérdés.

A Wizz Air az Utazómajommal az alábbi lehetőségeket osztotta meg.

„A Wizz Air a hatóságok és szakértők bevonásával folyamatosan vizsgálja az Izraeli háború miatt kialakult helyzetet, és ennek megfelelően folyamatosan tájékoztatjuk utasainkat a menetrendváltozásokról. Abban az esetben, ha a járatot a Wizz Air törli, az utasok választhatnak az ingyenes átfoglalás, a 100 százalékos pénz-visszatérítés vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának Wizz-krediben való jóváírása között.

Abban az esetben, ha a Wizz Air újraindítja izraeli járatait, a légitársaság a közeljövőben lehetőséget biztosít azon utasok számára, akiknek bár van jegye, de nem szeretnének Izraelbe utazni, hogy külön költség nélkül töröljék a korábban megvásárolt jegyüket. Ehhez be kell jelentkezzenek a Wizz Air fiókjukba és ott kell igényelni a törlést. Törlés esetén a jegy árának 100 százalékát utaljuk vissza számukra az eredeti fizetési módnak megfelelően, vagy írjuk jóvá WIZZ-pontokban az ügyfél Wizz Air számláján.

A Wizz Air sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, de utasai figyelmét ezúton is szeretné felhívni, hogy utazás előtt érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre. A Wizz Flex megvásárlásával legkésőbb a menetrend szerinti indulás előtt 3 órával még ingyenesen módosítható vagy törölhető a jegy, de utazástervezéskor érdemes az utasbiztosításra is gondolni, amelyet akár jegyvásárláskor, a Wizz Air weboldalán is megköthetnek.”

Ajánlatok