28. nap – Magyarok mindenütt

2016. december 25. vasárnap, 20:41 - utazomajom
Lánymajom utazik
Krabiból az Air Asiaval repültem Kuala Lumpurba. Az Air Asia szabályzata szerint a kézipoggyász súlya nem haladhatja meg a 7 kg-ot. Én fél évre (vagy ki tudja még mennyire) 9 kg-os csomagot hoztam magammal, mely a legtöbb európai légitársaságnál a kézipoggyász maximális mérethatáraival rendelkezik. Így nem kell feladnom a hátizsákom, tehát megspórolom a feladott poggyász árát. Itt Ázsiában, illetve Ausztráliában pár cm-rel kisebb ez a határ, de eddig teljesen flottul ment minden, annak ellenére is, hogy 1-2 cm-rel nagyobb és 2 kg-mal nehezebb a csomagom, mint a megengedett.

Kuala Lumpurban két transzfer lehetőség közül választhatunk. Az egyik a vonat, ami gyorsabb, de drágább is, a másik pedig a busz. A vonat 55 maláj ringitbe, a busz pedig 12-be kerül. 1 maláj ringit jelenleg 66 Ft.

Magyarok

A mai nap is tartogatott pár meglepetést számomra.
Miközben sétáltam a hostelem felé, két magyar srác jött mögöttem, akik épp arról beszélgettek, hogy mennyire nincs karácsonyi hangulatuk. Ezt megértem, hiszen nem a 31 fokos karácsonyhoz vagyunk mi hozzászokva.

Hostel élet

A hostel élet pedig itt is kitett magáért. Itt tartózkodik egy kb. 2 méter magas, szőke, kék szemű olasz srác, ami valljuk be már eleve érdekes kombináció, mert ezekkel a jelzőkkel nem sok olaszt lehetne leírni. A srácnak akkora dumája van, hogy besírok. Amikor az olasz politikára terelődött a téma, akkor előkerült pár youtube videó a repertoárjából. Az összes közül az alábbi volt a legjobb, amit azóta már vagy ötször vissza is néztem: https://www.youtube.com/watch?v=5-l51Lmk1H4
Aznapi költés: 5.400 Ft

Talán ez is érdekelhet
  • Szabó József

    a sima taxi 108* ringit – hatósági ár, nem is a taxisnál kell fizetni – tehát ha 4 ember rendeli, fejenként 27-re jön ki. Azaz fele a vonatnak, és még egyenesen a szálláshoz is visz
    * legalábbis néhány éve ennyi volt