Hogyan keress repülőjegyet?

2016. december 13. kedd, 18:12 - utazomajom
Tippek & Trükkök

Az egyik legjobb, legpraktikusabb, legkönnyebben használható keresőt mutatom most be nektek. A hopper óriási mennyiségű adattal dolgozik, amit online utazási irodák által használt hálózatokról, több tízezer helyről nyer.


Ezt úgy kell elképzelned, hogy ha rákeresel mondjuk a pelikán oldalán egy speciális repülőjegyre, akkor az oldalon kilistázva látod az egyes járatokat, árakkal együtt. Fontos, hogy ebben az esetben ezek az árak aktuálisak. Az itt létrejött találati listából is dolgozik a hopper. A legnagyobb előnye, hogy nem csak egyetlen repülőtérre vagy egyetlen időpontra tudsz keresni, hanem egész városokra, országokra, régiókra, kontinensekre is, akár egy évre előre! Hát nem tök jó ez? De!

Ha egy orangután azt kérte volna tőled, hogy légyszi keress nekem repülőjegyeket 2017 nyarán Budapestről, Bécsből, vagy Belgrádból Dél-Kelet Ázsiába, de nem szeretne Aeroflottal utazni, akkor mit csináltál volna? Nem is szeretném tudni, de mostantól erre a kérésre fél percen belül tudsz válaszolni.

Fontos! A hopper Európán belül nem ad jó találatokat, normál légitársaságok hosszabb járataira használatos. Fapadosokat ritkán listázza pontosan.

Kezdjük!

Ha megnyitod az oldalt, láthatod, hogy négy dolgot állíthatsz be.

 • Honnan szeretnél indul? (Flying from)
 • Hová szeretnél utazni? (To)
 • Mikor? (Depart any day in)
 • Mennyi időt töltenél el? (Stay)

1. Honnan szeretnél indulni?

Vesszővel elválasztva megadhatod a kiindulási repülőtér kódjait. Budapest (BUD), Bécs (VIE), Belgrád (BEG) esetében a BUD,VIE,BEG kódot kell a keresőbe írnod.

2. Hová szeretnél utazni?

Itt szintén megadhatsz repülőtereket, vesszővel elválasztva, vagy akár kereshetsz Londonra, mint város, mind a 6 repülőterével együtt. De beírhatod, hogy egész Európára nézze meg (Europe, 448 repülőtér) vagy Dél-Kelet Ázsiára (Southeast Asia ,152 repülőtér), vagy éppen Mexikó és Közép Amerikára. (Mexico and Central America (84 repülőtér).

3. Mikor?

Itt hónapokat és évszakokat adhatsz meg, vagy akár egy évre előre is kereshetsz. Érdemes figyelembe venni, hogy ha főszezonra keresel, nagy valószínűséggel drágább árakkal fogsz találkozni.

4. Mennyi időt töltenél el?

Itt megadhatsz egy intervallumot (10-14 nap) vagy napra pontos dátumot is beállíthatsz.

A hoppernek még rengeteg beállítási lehetősége van, de ehhez már az URL-t kell átírni. Megmutatok néhány publikusat.

Budapestről Dél-Kelet Ázsiára kerestem: 
http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights

Ha nem szeretnék Aeroflottal utazni, akkor az URL végére biggyesztem: &not_airline=SU, ahol SU az Aeroflot IATA kódja.

Tehát az új URL: http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights&not_airline=SU 


URL átírással akár egész Európából egész Ázsiába is kereshetünk repülőjegyet. Ehhez nem kell mást tenni, mint Budapest helyett Európát írni a böngészőbe.

Fontos!

A hopperen nem lehet repülőjegyet foglalni. Csak a légitársaságot, a dátumot, az indulási és érkezési repülőteret látod. Innentől viszont már gyerekjáték valamelyik online utazási iroda oldalára beírni, hogy mit szeretnél keresni! Javaslom a momondo-t! A hopperen feltüntetett árakat nem minden esetbe találod meg a momondon, vagy bármely más oldalon. Ennek az oka, hogy a hopper régebbi adatokat is megjelenít neked, közben pedig már lehet, hogy nincs abból a repjegyből.

Remélem hasznos volt ez a kis útmutató és megkönnyíti a keresést számotokra!

Talán ez is érdekelhet
 • András Simon

  Éppen a napokban kértem ilyen jellegű segítséget tőled. Most megkaptam, meg mások is. Köszönet.
  Üdv, és további jó utazgatást.

 • Fruzsina Mezei

  Skyscanner-ről mi a véleményetek?
  https://www.skyscanner.hu/

  • Andrea Fekete

   helló! a skyscanner nem rossz, de a járulékos költségeket nem tünteti fel, azaz amikor foglaltam Thaiföldre a 139000-es ár végül 149-re jött ki és a Thai belföldi jegyeknél még durvább volt az eltérés, mert a poggyászárak nincsenek az árban minden légitársaságnál. pl airasia Bangkok- Krabi 7900 volt a skyscanner szerint, de a jegy ára kb 17000 lett… szóval sztem a bravofly hitelesebb, ott már nagyon kis különbség lehet a végső árakhoz képest.

  • Szilvia Somogyi

   szia!szerintem nagyon jó..én náluk vettem meg a jegyeim Miamiba utaztam most
   jan.végén…160000ft-ért..

 • Ottó

  Hát szerintem nem a legjobb ez az oldal. Tök érdekes, hogy beállítottam egész Európát és 24593 Ft-os berlini út a legolcsóbb. Nem értem, hogy akkor hogyan van ez, mert wizzairnél brüsszelbe stb. 9-10000 ft az oda vissza jegy. De nem is talál wizzair-es gépeket. Például a malmöi gépekere keresek és 84.000ft a legolcsóbb? Megnéztem wizzairen 2912, és most csak egy érkezési pontot és egy repülőtársaságot néztem a sok közül. Akkor most hogyan van ez? 🙂

  • utazomajom

   Ezt nem európai utakra kell használni, arra van más, amiről írni is fogok.

 • Attila

  nem jó. nem listázza a fapadosokat.
  A múltkor letöltöttem az appot, hogy figyelje a repjegy árakat. Az adott útvonalon 120 dollár volt 1 irányba. Jött az értesítés pár napra rá, hogy venni kéne mert fentebb fog menni, de akkor még nem tudtam venni, persze ment az idegeskedés. Pár napra rá meg amikor venni tudtam lement 80 dollárra :DDD na ennyit erről.

 • Sara Jenő

  Én a skyscanerrel szoktam keresni. megpróbáltam ezt most, de csak androidost találtam.

 • ComeOnFranky

  Nem közvetlen járatokból ez se találja meg a legolcsóbbakat. Például Budapest-Marokkó útra 90000ret ír, de ha külön keresem a Budapest-Brüsszelt és Brüsszel-Marokkót, akkor oda-vissza 22000ft-ért is találni jegyet, igaz 10-14 óra a várakozási idő az átszállásnál 🙂 .

 • crazy horse

  ügyes kis tool, de hozzáértőknek lesz ez inkább jó körképet kapni a piacról, amit még nem ismernek.

  Nagyjából aki rutinos játékos a piacon, de nem errorfare vadász, az abból legózik ami van.

  én a rme2rio-t preferálom általános tervezésre. Skyscanner elég jó megnézni, h mi merre megy, nagyjából a google flights ugyanezt tudja. Mindkettőnél lehet foglalni. Jóllehet a skyscanneren mindig drágul a jegy, szarul váltogatnak össze vissza, meg a linkelt oldalak átbaszósak. Vigyázni kell, plusz a kártyadíjakat meg sem említem.

  A végén általában kikötök vmelyik normálisabbnál mert hiába olcsó adott társaság, ha hulladék csatiidőkkel operál, az idő meg pénz…

  ökölszabályként mondhatom, h ázsiába QR most a legjobb, nyugatnak meg a KL, esetleg amcsikhoz meg a delta.

  Az átlagember úgysem repül Alaszkát, Tahitit, Keletausztráliát vagy Kamcsatkát 🙂

 • András Simon

  Sziasztok! Megérte a fáradtságot. Sok keresgélés után a http://www.momondo.co.uk/ találta meg nekem a legolcsóbb utat San Jose / Costa Ricaba. Érdekes volt, hogy ha közvetlenül akarat járatot foglalni Budapestről, akkor az ár már nem volt túl barátságos. Viszont Madridból közvetlen járatra volt már 180eFt-ért is jegy. És hát Budapest – Madrid már nem jelentett problémát. Végül a jegy az Ibériánál volt a legolcsóbb. Csak úgy próbaként kértem ajánlatot két utazási irodától is. Budapesti indulással 300eFt alatt egyik sem tudott jobbat, ja és 3x-i átszállással. Szóval megéri keresgélni. Jó keresgélést és utat mindenkinek.

 • juanhu

  rákerestem Budapest-Bangkok útra, november, 14-16 tartozkodás. A Pelikán 5000 Ft-al olcsóbb utat ajánl, mint a hopper.

 • Zsolt

  Skyscanner aplikációval szoktam keresni, olcsóbban még nem találtam sehol máshol. A pelikán elbújhatna mögötte 🙂

 • Péter Bé

  valaki tudna segíteni abban, hogyan kell átírni az url-t ahhoz, hogy egész európán belül keressen ázsiába?
  Köszönöm előre is!

 • Évi

  Én úgy kerestem, hogy next year, Japan (59 reptér), és cask közvetlen járatokat mutatott Tokióba.
  Ha engem érdekel a többi reptér is, akár úgy is, hogy átszállós, azt be lehet állítani valahogy?