Hogyan keress repülőjegyet?

Az egyik legjobb, legpraktikusabb, legkönnyebben használható keresőt mutatom most be nektek. A hopper óriási mennyiségű adattal dolgozik, amit online utazási irodák által használt hálózatokról, több tízezer helyről nyer.


Ezt úgy kell elképzelned, hogy ha rákeresel mondjuk a pelikán oldalán egy speciális repülőjegyre, akkor az oldalon kilistázva látod az egyes járatokat, árakkal együtt. Fontos, hogy ebben az esetben ezek az árak aktuálisak. Az itt létrejött találati listából is dolgozik a hopper. A legnagyobb előnye, hogy nem csak egyetlen repülőtérre vagy egyetlen időpontra tudsz keresni, hanem egész városokra, országokra, régiókra, kontinensekre is, akár egy évre előre! Hát nem tök jó ez? De!

Ha egy orangután azt kérte volna tőled, hogy légyszi keress nekem repülőjegyeket 2017 nyarán Budapestről, Bécsből, vagy Belgrádból Dél-Kelet Ázsiába, de nem szeretne Aeroflottal utazni, akkor mit csináltál volna? Nem is szeretném tudni, de mostantól erre a kérésre fél percen belül tudsz válaszolni.

Kezdjük!

Ha megnyitod az oldalt, láthatod, hogy négy dolgot állíthatsz be.

 • Honnan szeretnél indul? (Flying from)
 • Hová szeretnél utazni? (To)
 • Mikor? (Depart any day in)
 • Mennyi időt töltenél el? (Stay)

1. Honnan szeretnél indulni?

Vesszővel elválasztva megadhatod a kiindulási repülőtér kódjait. Budapest (BUD), Bécs (VIE), Belgrád (BEG) esetében a BUD,VIE,BEG kódot kell a keresőbe írnod.

2. Hová szeretnél utazni?

Itt szintén megadhatsz repülőtereket, vesszővel elválasztva, vagy akár kereshetsz Londonra, mint város, mind a 6 repülőterével együtt. De beírhatod, hogy egész Európára nézze meg (Europe, 448 repülőtér) vagy Dél-Kelet Ázsiára (Southeast Asia ,152 repülőtér), vagy éppen Mexikó és Közép Amerikára. (Mexico and Central America (84 repülőtér).

3. Mikor?

Itt hónapokat és évszakokat adhatsz meg, vagy akár egy évre előre is kereshetsz. Érdemes figyelembe venni, hogy ha főszezonra keresel, nagy valószínűséggel drágább árakkal fogsz találkozni.

4. Mennyi időt töltenél el?

Itt megadhatsz egy intervallumot (10-14 nap) vagy napra pontos dátumot is beállíthatsz.

A hoppernek még rengeteg beállítási lehetősége van, de ehhez már az URL-t kell átírni. Megmutatok néhány publikusat.

Budapestről Dél-Kelet Ázsiára kerestem: 
http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights

Ha nem szeretnék Aeroflottal utazni, akkor az URL végére biggyesztem: &not_airline=SU, ahol SU az Aeroflot IATA kódja.

Tehát az új URL: http://www.hopper.com/flights/feed/?utf8=%E2%9C%93&origin=airport%2FBUD&destination=region%2F2JlC&departure_day=&departure_flex=3%3A3&return_day=&return_flex=3%3A3&departure_month=&stay=1-30&commit=Find+Flights&not_airline=SU 


URL átírással akár egész Európából egész Ázsiába is kereshetünk repülőjegyet. Ehhez nem kell mást tenni, mint Budapest helyett Európát írni a böngészőbe.

Fontos!

A hopperen nem lehet repülőjegyet foglalni. Csak a légitársaságot, a dátumot, az indulási és érkezési repülőteret látod. Innentől viszont már gyerekjáték valamelyik online utazási iroda oldalára beírni, hogy mit szeretnél keresni! Javaslom a momondo-t! A hopperen feltüntetett árakat nem minden esetbe találod meg a momondon, vagy bármely más oldalon. Ennek az oka, hogy a hopper régebbi adatokat is megjelenít neked, közben pedig már lehet, hogy nincs abból a repjegyből.

Remélem hasznos volt ez a kis útmutató és megkönnyíti a keresést számotokra!

 • András Simon

  Éppen a napokban kértem ilyen jellegű segítséget tőled. Most megkaptam, meg mások is. Köszönet.
  Üdv, és további jó utazgatást.

 • Fruzsina Mezei

  Skyscanner-ről mi a véleményetek?
  https://www.skyscanner.hu/

  • Andrea Fekete

   helló! a skyscanner nem rossz, de a járulékos költségeket nem tünteti fel, azaz amikor foglaltam Thaiföldre a 139000-es ár végül 149-re jött ki és a Thai belföldi jegyeknél még durvább volt az eltérés, mert a poggyászárak nincsenek az árban minden légitársaságnál. pl airasia Bangkok- Krabi 7900 volt a skyscanner szerint, de a jegy ára kb 17000 lett… szóval sztem a bravofly hitelesebb, ott már nagyon kis különbség lehet a végső árakhoz képest.

 • Ottó

  Hát szerintem nem a legjobb ez az oldal. Tök érdekes, hogy beállítottam egész Európát és 24593 Ft-os berlini út a legolcsóbb. Nem értem, hogy akkor hogyan van ez, mert wizzairnél brüsszelbe stb. 9-10000 ft az oda vissza jegy. De nem is talál wizzair-es gépeket. Például a malmöi gépekere keresek és 84.000ft a legolcsóbb? Megnéztem wizzairen 2912, és most csak egy érkezési pontot és egy repülőtársaságot néztem a sok közül. Akkor most hogyan van ez? :)

  • utazomajom

   Ezt nem európai utakra kell használni, arra van más, amiről írni is fogok.

   • Ottó

    Jah értelek, akkor ne haragudj. :) Köszönöm szépen a segítséget és várom a cikket. :)

   • Cecan Basescu

    Nem néztem utána tüzetesebben, de azért lehet mert GDSből szedik az árakat azokban meg elvétve vannak lowcostok.

   • Mr. Whell

    hopperen kubát néztem tavaszra beállítva, 5-10 napra,és 14-20 napra, alapbeállításokon, 239.596 ft. ez reálisnak mondható, vagy valamit elbénáztam?

    csak a 116ezer forintos árhoz képest viszonyítva, amit ma raktál ki a facebook-ra, ahoz képest durva