accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megéri egyedül utazni? Szerintünk igen, és van is rá 8 okunk!

lanymajom /

Először félelmetesnek tűnhet egyedül elindulni egy utazásra, pedig rengeteg dolgot tanulhatsz belőle. Aki egyszer már belevágott egy ilyen kalandba, biztos, hogy nem bánta meg, hanem életre szóló élményekkel tért haza. Persze senkinek sem javasoljuk, hogy hagyja otthon a családját vagy a párját. Ezt a cikket azoknak írtuk, akik nem tudtak utazótársat találni és ezért nem mernek útra kelni. Most eláruljuk, hogy miért éri meg ilyen helyzetben is elutazni.

1. Habár egyedül vágsz bele az ismeretlenbe, de ez nem azt jelenti, hogy végig magányos leszel, sőt, pont ellenkezőleg. Az út végére rengeteg új ismerősöd, barátod lesz a világ minden tájáról. Ha társasággal indulsz el, akkor valószínűleg nem fogsz szóba állni idegenekkel.

2. Nem csak más utazókkal, de helyiekkel is megismerkedhetsz, így sokkal jobban beleláthatsz majd a célországod kultúrájába. Továbbá olyan érdekességeket tudhatsz meg a helyben élőktől, melyek egyik útikönyvben sincsenek leírva. Általában hamarabb szólítanak le egy egyedül utazó turistát, mint egy nagyobb csoportot.

3. Szinte mindenről te magad dönthetsz az út során; hol akarsz enni, megszállni, mennyi pénzt szánsz a szállásra és az étkezésre, milyen látványosságokat néznél meg, stb. Egyszerűbb leszervezni egy ilyen utazást, mint összehangolni a szabadságokat és a különböző elképzeléseket. Ezen felül minden a saját ritmusodban zajlik. Annyi időt töltesz el egy múzeumban vagy a strandon, amennyit csak szeretnél.

4. Bőven lesz arra időd, hogy elgondolkozz a múltadon és a jövőn, illetve kitaláld, hogyan tovább. Senki nem zavar meg az elmélkedésben. Néha szükség van az ilyen pillanatokra is. Az új környezetben pedig lehet, hogy szárnyalni fognak a gondolataid és megannyi új ötlettel térsz haza.

5. A távolság miatt sokkal jobban fogod értékelni az otthoniakat és a fontos emberi kapcsolataidat. Ezen felül arról is megbizonyosodhatsz, hogy ki az, akinek a társaságára viszont annyira nincs is szükséged, hiszen rossz hatással volt rád.

6. Az egyedüli utazás az önbizalmadat is erősíti. Te szervezel meg mindent saját magadnak, illetve minden problémát meg kell oldanod egyedül. Ezek után jöhet bármilyen gond a munkahelyen, biztos, hogy helyt fogsz állni, így még lehet, hogy a karrierednek is jót fog tenni, ha egy kicsit csavarogsz a világban.

7. Mivel senki nem vonja el a figyelmed, így jobban tudsz összpontosítani a célpontodra. Ha folyamatosan beszélgetsz valakivel, akkor nem tudsz mindenre odafigyelni.

8. Az egyedüli utazás a legjobb módja az idegen nyelvek elsajátítására. Nem lesz ott senki, aki segítene eligazodni, így ebben is magadra vagy utalva. Kénytelen leszel megszólalni, hiszen magyarul valószínűleg nem fogsz egyről a kettőre jutni. Az idegen nyelvek ismerete pedig új kapukat nyithat meg előtted.