accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10 trükk, amivel olcsóbb lesz az európai városnézés

utazomajom /

Téged is bosszant, hogy a haverjaid havonta más és más európai nagyvárosból posztolnak? Irigykedsz, amiért a barátnőid Milánóban, Londonban vagy Rómában shoppingolnak, míg Te az irodában koptatod a billentyűzetet? Van egy jó hírünk: mindenkinek van lehetősége jó áron utazni! Igen, neked is! Ehhez mutatunk most 10 tippet, amelyeket ha megfogadsz, jóval olcsóbb lehet az európai városnézés.

10 trükk, amivel olcsóbb lesz az európai városnézés

1. Szállásfoglalás hétköznapra

Ha gyakran böngészed a szállásfoglaló oldalakat, talán már magad is rájöttél: a hétköznapi szállások általában olcsóbbak, mint a hétvégére szóló foglalások. Válassz vasárnapi érkezést és máris sokat spóroltál a költségeken!

2. Kézipoggyász vs. feladott csomag

Egy európai városnézéshez nem kell 5 bőröndnyi ruhát magunkkal cipelni. Amellett, hogy érdemes elsajátítani néhány csomagolási technikát, nem árt érdeklődni a légitársaságoknál a kézipoggyászok méretéről és a feladott csomagok áráról. A Wizz Airnél például sokat lehet spórolni az ún. Wizz Priority-vel, amellyel az utasok egy extra fedélzeti poggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) vihetnek magukkal az utastérbe az ingyenes kézipoggyász (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm) mellett.

3. Bónuszok online vásárlásért

A Bonusway az online vásárlás egy okos módját kínálja. Látogasd meg a kedvenc boltod oldalát a Bonuswayen keresztül, vásárolj úgy, ahogy máskor is szoktál és a pénzed egy részét visszakapod a bankszámládra.

Mely oldalon tudsz vásárolni a Bonuswayen keresztül?

Foglalj szállást a booking.com, a Hotels.com vagy az Agoda oldalán, bérelj autót a Rentalcars-nál, utazási ajánlatok pedig a maiutazas.hu oldalán.

Hogyan kapsz vissza pénzt a vásárlásaidból?

  1. Regisztrálj felhasználóként a bonusway.hu oldalon és több mint 180 bolttól gyűjthetsz bónuszokat
  2. Látogass el az online boltokhoz a bonusway-en keresztül.
  3. Szerezz vissza pénzt a vásárlásaid után! A bónusz kifizetésre kerül a bankszámládra.

Tovább részletek >>

4. Időpont kiválasztása – légy rugalmas!

Mindenáron november 13-án, a barátnőd névnapján szeretnétek elutazni egy csajos hétvégére, de másnapra csak feleannyiba kerül a repülőjegy? Érdemes átgondolni a lehetőségeket és egy kicsit rugalmasnak lenni az indulást illetően. Több tízezer forintot lehet így megtakarítani és akár másra fordítani!

5. Taxi helyett tömegközlekedés

A taxi az egyik legkényelmesebb, ugyanakkor a legdrágább módja a városon belüli közlekedésnek. Válaszd a helyi tömegközlekedést és ezzel nem csak a pénztárcádat, hanem a környezetet is óvod!

10 trükk, amivel olcsóbb lesz az európai városnézés
Villamos Nizzában

6. Kedvezményes városkártyák

Gyakran csak az utazás után derül ki, hogy a múzeumi belépők és a tömegközlekedés vonaljegyei, bérlete sokkal többe került, mint azt előzőleg gondoltuk. A legtöbb európai nagyváros kínál ún. városkártyát (City Card), amely magában foglal 24, 48 vagy 72 órányi korlátlan tömegközlekedést, múzeumi belépőket és egyéb kedvezményeket is. Számolj utána, melyik éri meg jobban!

7. Étterem vagy street food?

Turistaként sokan szeretik megadni a módját és akár naponta többször is hajlandók étteremben étkezni. De vajon tényleg szükséges minden alkalommal 50-100 eurót kiadni egy-egy étkezésért, nem beszélve a rengeteg időről, amit a várakozással töltünk? Étterem helyett válassz jó minőségű street foodot és máris olcsóbb lesz a városnézés költségvetése!

10 trükk, amivel olcsóbb lesz az európai városnézés

8. Pénzkivétel ATM automatákból

Összeszámoltad már, mennyibe kerül, ha több alkalommal is külföldi ATM automatákból veszel ki készpénzt? Abban a pillanatban talán nem tűnik soknak, de a hónap végi bankszámlakivonat még tartogathat meglepetéseket. Ha teheted, válts elegendő készpénzt elutazás előtt, külföldön pedig vásárolj bankkártyával, ahol csak tudsz. Persze a költségeket bankja válogatja, érdemes erről előre tájékozódni!

9. Ingyenes múzeumok

Tudtad, hogy a Vatikáni múzeumok és a Sixtus-kápolna minden hónap utolsó vasárnapján ingyenesen megtekinthető? Nem? Akkor itt az ideje utána nézni, milyen hasonló lehetőségeket kínálnak a többi európai nagyvárosok is.

10 trükk, amivel olcsóbb lesz az európai városnézés
Szent Péter-bazilika, Róma

10. Ingyenes városnéző séták

Tölts le városnéző applikációkat vagy csatlakozz olyan csoportokhoz, amelyek ingyenes felfedező sétákat kínálnak az adott városban. Utóbbiban a Google is a segítségedre lehet. Csak írd be a keresőbe, hogy „free walking tour (és a város neve)”, majd válassz a lehetőségek közül.

***

A fenti felsorolásból hány tippet ismertél? És hány trükköt fogsz kipróbálni a következő európai városnézés alkalmával? Jó utat!

(fotók: pixabay, unsplash)

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok