Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

10 ok, amiért még mindig megéri Horvátországba utazni

2018. augusztus 23. csütörtök, 07:15 - lanymajom
Horvátország Európa

Horvátország az elmúlt években sajnos elvesztette azt az előnyét, amiért régen utaztunk a déli szomszédunkba, hiszen olcsónak már nem nagyon nevezhető. Ettől függetlenül még mindig megéri ellátogatni az országba, hiszen több érvet is fel tudunk sorolni egy horvátországi nyaralás vagy hosszú hétvége mellett. Te miért szereted Horvátországot? Mi ezért!

1. Könnyen megközelíthető

Budapestről a legközelebbi horvát partokhoz akár 5-6 óra alatt is el lehet jutni, de Horvátországba tömegközlekedéssel, vonattal vagy busszal is könnyen el lehet utazni. Ha nem a főszezon, július és augusztus környékén utazol, akkor nem is kell olyan sokat előre tervezgetni, hiszen pár nap alatt is összerakható az útiterv.

2. Gyönyörű és változatos a táj

Káprázatos természeti értékek, kavicsos és homokos strandok, sziklás, csipkézett partok, remek túrázási lehetőségek, csodás vízesések és nemzeti parkok várják a pihenni vagy kirándulni vágyókat.

3. Hosszú partvonal

Horvátország összesen 5835 km hosszú partvonallal rendelkezik, amennyiben beleszámoljuk az ország 1246 szigetének a partvonalát is. Persze rengeteg a felkapott, zsúfolt strand, de ha ügyesen keresgélsz, akkor találhatsz olyan strandokat is, ahol alig lézengenek, de még lakatlan szigetre is eljuthatsz.

A legszebb strandokat a lenti cikkben gyűjtöttük össze:

Top 10 tengerpart Horvátországban, térképpel!

4. Hangulatos mediterrán városok

Horvátországban nemcsak fürdős, pihenős, nyaralós, hanem városlátogatós programokat is szervezhetsz. Rengeteg hangulatos mediterrán város közül választhatsz, ahol a kőböl készült házak között, a szűk kis utcákon keresztül sétálgathatsz.

5. Kedvesek az emberek

Mivel Horvátország legtöbb bevétele a turizmusból származik, ezért a helyiek igyekeznek mindent megtenni a turistákért. Az emberek többnyire kedvesek és segítőkészek.

6. Tengeri ételek

Horvátországban olyan ételeket is megkóstolhatsz, amelyeket Magyarországon csak borsos áron lehet beszerezni. Polip, tengeri halak, rákok, csak, hogy mondjunk pár példát, amit feltétlenül ki kell próbálnod.

7. Történelmi emlékek

Horvátország gazdag az ókori görög és római történelmi emlékekben is. Ha összekötnéd a nyaralást a kulturális programokkal, akkor Split, Trogir, Dubrovnik, Pula vagy Zadar ideális választás lehet. Pulában a római kori amfiteátrum kötelező látványosság.

8. Hegyek közelsége a tengerhez

Ha szeretsz túrázni és hegyet mászni, de a tengerben való úszkálást és a strandolást sem veted meg, akkor irány Makarska! Reggel megmászhatod az 1762 méter magas Sveti Jure hegyet, majd délután már a tengerben csobbanhatsz.

9. Még delfineket is láthatsz

Tudtad, hogy Horvátországban még delfin néző túrára is befizethetsz? Ha megfigyelnéd ezeket a csodás teremtményeket, akkor Losinjba érdemes ellátogatnod, ahol helyi szervezésű, több órás delfin lesre is elindulhatsz.

10. Nem lesznek nyelvi akadályok

Horvátországban biztos nem lesznek nyelvi akadályaid, hiszen az angollal, némettel vagy akár egy kis orosszal, esetleg olasszal könnyen meg fogod értetni magad. Mivel a turizmus húzóágazat az országban, ezért a horvátok rá vannak kényszerülve az idegen nyelvek elsajátítására.

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?

Horvátország 6 nap nyaralás az Adrián 2 felnőtt és egy gyermek részére félpanziós ellátással tengerparti szállodában 99.900 Ft-ért!

99.900 Ft

6 éves korig szülőkkel egy ágyban egy gyermek részére ingyenes utcára néző szobában vagy pótágyon tenger oldali szobában. Részleteket keresd ITT. Hotel Mediteran*** Horvátország egyik legrégebbi tengerparti nyaralóhelyeként, Opatijával együtt, már a Monarchia idejében is igen kedvelt volt, az első crikvenicai szálloda 1891-ben épült. A település mára a gyógyüdülés egyik horvátországi zászlóshajójává vált. Lassan mélyülő, homokos medrű…