accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10 ok, amiért még mindig megéri Horvátországba utazni

lanymajom /

Horvátország az elmúlt években sajnos elvesztette azt az előnyét, amiért régen utaztunk a déli szomszédunkba, hiszen olcsónak már nem nagyon nevezhető. Ettől függetlenül még mindig megéri ellátogatni az országba, hiszen több érvet is fel tudunk sorolni egy horvátországi nyaralás vagy hosszú hétvége mellett. Te miért szereted Horvátországot? Mi ezért!

1. Könnyen megközelíthető

Budapestről a legközelebbi horvát partokhoz akár 5-6 óra alatt is el lehet jutni, de Horvátországba tömegközlekedéssel, vonattal vagy busszal is könnyen el lehet utazni. Ha nem a főszezon, július és augusztus környékén utazol, akkor nem is kell olyan sokat előre tervezgetni, hiszen pár nap alatt is összerakható az útiterv.

2. Gyönyörű és változatos a táj

Káprázatos természeti értékek, kavicsos és homokos strandok, sziklás, csipkézett partok, remek túrázási lehetőségek, csodás vízesések és nemzeti parkok várják a pihenni vagy kirándulni vágyókat.

3. Hosszú partvonal

Horvátország összesen 5835 km hosszú partvonallal rendelkezik, amennyiben beleszámoljuk az ország 1246 szigetének a partvonalát is. Persze rengeteg a felkapott, zsúfolt strand, de ha ügyesen keresgélsz, akkor találhatsz olyan strandokat is, ahol alig lézengenek, de még lakatlan szigetre is eljuthatsz.

A legszebb strandokat a lenti cikkben gyűjtöttük össze:

https://utazomajom.hu/top-10-tengerpart-horvatorszagban/

4. Hangulatos mediterrán városok

Horvátországban nemcsak fürdős, pihenős, nyaralós, hanem városlátogatós programokat is szervezhetsz. Rengeteg hangulatos mediterrán város közül választhatsz, ahol a kőböl készült házak között, a szűk kis utcákon keresztül sétálgathatsz.

5. Kedvesek az emberek

Mivel Horvátország legtöbb bevétele a turizmusból származik, ezért a helyiek igyekeznek mindent megtenni a turistákért. Az emberek többnyire kedvesek és segítőkészek.

6. Tengeri ételek

Horvátországban olyan ételeket is megkóstolhatsz, amelyeket Magyarországon csak borsos áron lehet beszerezni. Polip, tengeri halak, rákok, csak, hogy mondjunk pár példát, amit feltétlenül ki kell próbálnod.

7. Történelmi emlékek

Horvátország gazdag az ókori görög és római történelmi emlékekben is. Ha összekötnéd a nyaralást a kulturális programokkal, akkor Split, Trogir, Dubrovnik, Pula vagy Zadar ideális választás lehet. Pulában a római kori amfiteátrum kötelező látványosság.

8. Hegyek közelsége a tengerhez

Ha szeretsz túrázni és hegyet mászni, de a tengerben való úszkálást és a strandolást sem veted meg, akkor irány Makarska! Reggel megmászhatod az 1762 méter magas Sveti Jure hegyet, majd délután már a tengerben csobbanhatsz.

9. Még delfineket is láthatsz

Tudtad, hogy Horvátországban még delfin néző túrára is befizethetsz? Ha megfigyelnéd ezeket a csodás teremtményeket, akkor Losinjba érdemes ellátogatnod, ahol helyi szervezésű, több órás delfin lesre is elindulhatsz.

10. Nem lesznek nyelvi akadályok

Horvátországban biztos nem lesznek nyelvi akadályaid, hiszen az angollal, némettel vagy akár egy kis orosszal, esetleg olasszal könnyen meg fogod értetni magad. Mivel a turizmus húzóágazat az országban, ezért a horvátok rá vannak kényszerülve az idegen nyelvek elsajátítására.

Ajánlatok