accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

108-117. nap 7.rész: Tasmania vadregényes nyugati oldala

lanymajom /

A mai cikkben folytatom Tasmania gyönyörű természeti értékeinek bemutatását, most a sziget vadregényes nyugati oldalával fogunk megismerkedni, továbbá egy érdekes találkozásról is beszámolok. 

4. Henty dunes és az Ocean Beach

Tasmania nyugati partján még homok sivatagban is járhatunk. A 15 km hosszan elterülő dűnéket a Dél-Amerikából érkező szelek formálták. A piknik területről egy oda-vissza 1,5 órás sétával érhetjük el az Ocean Beach-et, Tasmania leghosszabb, 32 km-en elnyúló strandját. Ha a dűnéknél autóba szállunk és tovább indulunk Strahan felé, akkor egy másik piknikterületnél is le tudunk jutni a strandra.

5. Strahan

Strahanban mi nem időztünk sokat, mivel a város programlehetőségei viszonylag költségesek, de aki magasabb büdzséből gazdálkodik az bőven talál itt is látnivalót. A központból egy rövid, fél órás séta vezet a Hogarth vízeséshez, mely egy esőerdős környéken halad. A tasman “vadnyugat” esőerdőit és vad vizeit gőzmozdonyon és hajón is felfedezhetjük, melyre Strahanban tudunk befizetni. A város az egykoron a Sarah-szigeten működött borzalmas börtönről is ismert, melyre szintén innen indultak a hajók.

6. Lake Burbury

A Burbury-tó környéke, különösen a déli része igazán nyugodt és turistamentes. Queenstown felől érkezve kanyarodjunk jobbra az első jelzésnél. Itt található egy ingyenes kemping. A fizetős kemping részre is érdemes átmenni, hiszen az az oldal is gyönyörű. Ha visszaérünk az A10-es főútra és áthaladunk a hídon, akkor balra fordulva érjük el a fizetős kempinget.

A Burbury-tó nem természetes eredetű, a környéken működő erőmű táplálására hozták létre, mely vízenergiából állít elő áramot.

A kempingekben sok érdekes ausztrál “hippivel” találkozhatunk, akik közül sokan még nem jártak külföldön, viszont a saját országukat keresztül, kasul bejárták. Itt találkoztunk egy korábban étterem menedzserként dolgozott középkorú férfivel, Adam-mel, aki egy évig spórolgatta a pénzt, hogy utána szabadon utazgathasson Tasmaniában a lakóautójával és a kutyájával. Már két éve úton van, de hamarosan vissza kell állnia a munkába, mert elfogy a pénze. Adam eredetileg Észak-Ausztráliából származik, ahol egy ideig krokodil lesre vitt turistákat. Egyszer megharapta a lábán egy krokodil, ami hatalmas fájdalommal járt, a heg még mindig látható. Adam kedvenc országrésze Ausztráliában a nyugati-part, ahol szerinte érintetlen, csodás tengerpartokat lehet látni. Kedvenc időtöltése a gitározás, a főzés és a horgászat. Most egy pár hétre itt ragadt a tónál, ahova elég gyakran jár horgászni. Egy saját csónakkal is rendelkezik. Este sütött nekünk is egy halat, amit pár órával az érkezésünk előtt fogott.

Említettem neki, hogy helpx-szel önkénteskedek Ausztráliában. Mondta, hogy ő is fogadott Észak-Ausztráliában woofingon keresztül önkénteseket, akikkel általában úgy kezdte a reggelt, hogy elmentek levadászni vagy kihorgászni az aznapi ételt. 


Tasmania látnivalóit bemutató cikksorozat első része itt olvasható.

Ajánlatok