accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

118-123. nap 6.rész: A sokszínű Ausztrália

lanymajom /

Ausztráliában az elfogadás, a sokszínűség a kultúra része, amit minden évben megünnepelnek. Még a tasmaniai vidéki harmónia napon is felléptek Ausztráliában élő fidzsi táncosok és más országokból érkezett bevándorlók. Hogy mi is ez a harmónia nap, az a lenti cikkben kiderül. 

A Scottsdale-ben való önkénteskedés során bepillantást kaphattam a Lorenz család életébe. Itt egyáltalán nem éreztem azt, hogy csak az ingyen munkámért fogadtak be, hanem már az első perctől barátként kezeltek. A hat nap alatt kétszer két órán keresztül kellett gazolnom, ezen felül Sofiával játszottam, mesét olvastam neki, paradicsomszószt készítettünk Kylie-val, iskolai rendezvényre mentünk, ahol a hostom gitározott és egy “Harmony Day” nevezetű eseményen is részt vehettem, melynek szervezésében Kylie önkéntes alapon vett részt.

A harmónia napját március 21-én ünneplik, ami a közösségről, a befogadásról, a tiszteletről és a sokféleségről szól. Ilyenkor országszerte rendezvényeket tartanak, ahol különböző kultúrákból érkezett személyek lépnek föl vagy mesélik el a történetüket, hogy hogyan kerültek Ausztráliába.

A Scottsdale-i eseményen beszédet tartott egy nepáli anyanyelvű, Bhutanból érkezett férfi, akit otthon éveken keresztül menekülttáborban tartottak a népcsoport és a bhutani kormány között kialakult konfliktushelyzet miatt. Rajta kívül beszélt még egy Afganisztánból és egy afrikai országból érkezett lány is, akik elmondták, hogy mennyire hálásak Ausztráliának, hogy befogadták őket. Rajtuk kívül még egy kanadai férfi is gitározott, aki egy tasmaniai nőt vett feleségül, illetve egy fidzsi tánccsoport is fellépett.

Ha elolvasnád az előző ázsiai és ausztráliai kalandokat is, akkor kattints ide.

Ajánlatok