accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

124-134. nap 1.rész: Lóháton bejárni Mongóliát?

lanymajom /

Aznap egy hosszú, 330 km-es út várt rám Scottsdale és a Bruny-sziget között, de szerencsére az utazás nem telt unalmasan. Hobartig Kylie öccsével mentem, akiről kiderült, hogy nemsokára ő is világgá megy és elég kalandos terveket szövöget. 

Kylie 24 éves öccse, Mitchell éppen abban a cipőben jár, mint amiben én voltam az utazásom előtt. Most kezdett el gyűjteni egy hosszú, hátizsákos útra, amire 2018 februárjában indul az egyik haverjával. Az oda fele jegyet (Melbourne – Saigon, Vietnam) már le is foglalták, hogy meglegyen a motiváció. Mintha magamat látnám, hiszen én is pontosan ezt csináltam, majdnem 1 évvel az utazásom előtt megvettem az egyirányú repülőjegyemet Bangkokba. 

Mitchellék egy nagyon izgalmas útitervet álmodtak ki maguknak; Vietnamból Kínába utaznak, majd átugranának Mianmarba is, utána Kínán keresztül érkeznének Mongóliába, ahol egy lovat akarnak venni és lóháton utaznának keresztül az országon. A következő terv a Transzszibériai vasút volt, viszont azóta úgy döntöttek, hogy erről lemondanak és inkább az új Asztana-Budapest Wizzair járattal érkeznek Európába. Európában nemcsak utazgatni, hanem dolgozni és önkénteskedni (helpx) is szeretnének. Még indulás előtt jelentkeznek az egyesült királysági working holiday vízumra. Ha sikerül útközben dolgozniuk és pénzt gyűjteniük, akkor az utazást az amerikai kontinensen folytatnák tovább, ha pedig ez nem jön össze, akkor elkövetnek valamilyen bűncselekményt, hogy a britek visszaszállítsák őket Ausztráliába ingyen – jegyezte meg Mitchell viccesen. Az utazás befejező dátumát nem tudják, majd meglátják hogyan alakul a pénzügyi helyzetük és aszerint döntenek.

Miután Mitchell kitett Hobartban, pár percre rá találkoztam a következő hostommal, Justussal és Elizával, akiknél a Bruny-szigeten fogom eltölteni az utazásom következő 1,5 hetét.  

A 69 éves Justus Ausztriából érkezett Ausztráliába, most pedig a Hong Kongból származó fiatal feleségével él. Habár kedvesnek tűnnek, de nem nagyon érdeklődtek felőlem, azt viszont már az első nap korrekten meghatározták, hogy napi 4,5 óra munka vár rám, se több, se kevesebb. A szállásom egy különálló, fából készült épületben volt, távolabb az ő házuktól.

Ajánlatok