accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

140. nap: Ausztrália Melbourne-nel feltette a pontot az i-re

lanymajom /

Eddig azt gondoltam Ausztráliáról, hogy ez egy remek, élhető ország, gyönyörű a természet és kedvesek az emberek, de hiányzik innen a kultúra. Tévedtem. A kultúra Melbourne-ben van.

Melbourne-ről az érkezésem előtt csak annyit tudtam, hogy világhírű az utcai művészete, de ennyi elég is volt arra, hogy felkeltse az érdeklődésemet.  Végül sokkal többet nyújtott ez a város, mint amire számítottam és ez még csak a kezdet. Nemcsak falfestményeket, hanem számtalan tehetséges utcazenész és utcai előadó műsorát, érdekes, európaihoz hasonló épületeket, ingyenes kiállításokat és egy élettel teli város hangulatát ismerhettem meg.

Habár területileg még nem fedeztem fel sokat a városból, de a Bourke Street Mall-on eltöltött fél nap alatt annyi kultúrát és művészetet szívhattam magamba, mint amennyit az előző 2,5 hónapban együttvéve sem. A Hoi An-ban megismert amerikai bűvész sráccal való beszélgetésem óta még inkább tisztelem ezeket az embereket, akik veszik a bátorságot és egy nagyszerű produkcióval kiállnak az utca embere elé. Életemben először két utcazenésznek még egy kis pénzzel is honoráltam a munkáját, hiszen szebbé tették a napomat. Hihetetlen, hogy 20 méterenként egy újabb tehetséges előadó produkcióját élvezhetjük.

A másik kedvenc időtöltésem az volt, hogy leültem és néztem az embereket. Itt mindenki stílusosan öltözködik. Olyan karaktereket látni az utcán, hogy egy street fashion bloggernek ez lenne itt a Kánaán. 4,5 hónap alatt most éreztem magam először kellemetlenül azért, mert rajtam csak egy jellegtelen, gagyi melegítő pulcsi van.

A város sok “romkocsma” jellegű bár és kávézó felhozatala is elnyerte a tetszésemet, illetve a “street food” felhozatal. Eddig úgy gondoltam, hogy Ausztráliában étteremben enni számomra luxus, de Melbourne-ben még ezt is meg tudtam engedni magamnak. Azt hiszem Lisszabon és Barcelona mellett ezennel lett egy újabb kedvenc városom. Izgatottan várom a folytatást.

Aznap meglátogatott helyszínek (mind ingyenes):

– Hosier Lane – Street Art
– Collins Street
– Degraves Street – hangulatos bárok, kávézók, árkádok
– Union Lane – Street Art
– Kínai negyed
– Victoria Állami Könyvtár

Ajánlatok