accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

146. nap: Puskás Melbourne-ben is egy legenda

lanymajom /

Az egyedüli utazás egyik előnye, hogy olyan embereket ismerhetünk meg, akikkel egy baráttal való utazás alkalmával biztos, hogy nem elegyednénk szóba. Így futottam össze egy eredetileg Wales-ből származó férfivel, aki Puskás Ferencet személyesen is ismerte.

A hatalmas botanikus kertben sétálgatás közben egy idő után kissé tanácstalanul néztem körbe, hogy merre folytassam tovább az utat. Az ebédszünetről az irodájába tartó férfi észrevette a bizonytalanságomat, majd odaszólt, hogy a szemben lévő pálmás részt ne hagyjam ki, neki az a kedvence.

Manapság az okostelefonok világában már csak végszükség esetén szólítok le embereket az utcán útbaigazítás céljából, azonban az ilyen pillanatokból szokott elindulni egy érdekes beszélgetés, amikor a kezdeti honnan jöttél, mit csinálsz kérdések továbbfejlődnek.

Miután kiderült, hogy magyar vagyok a férfi elárulta, hogy ő az édesapján keresztül személyesen ismerte a labdarúgó legendánkat, Puskás Ferencet. Puskás Melbourne-ben egy görög csapatnál edzősködött, a férfi apja pedig magyarokkal is kereskedett, innen jött az ismeretségük.

A férfi nagy elánnal beszélt Puskásról. Csodálta a tehetségét és az elszántságát a foci iránt. Mondta, hogy valaki egyszer feltette neki a kérdést, hogy mégis hogyan tudott a világ egyik legjobb focistájává válni. Puskás a kérdésre úgy felelt, hogy azért lett a világ egyik legjobb futballistája, mert szinte minden egyes nap foglalkozott a focival. Szerinte ha valamivel minden egyes nap foglalkozunk, akkor abban a tevékenységben biztos, hogy fejlődni fogunk.


A cikk létrejöttét a GRÁNIT Bank támogatta.

Ha egy igazán jó utazós bankkártyát szeretnél, akkor olvasd el a cikkünket a Platinum kártyáról

Ajánlatok