accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

33. nap – Cameron felföld

utazomajom /
Ahogy Thaiföldön, úgy Malajziában is nagyon egyszerű a közlekedés. Buszjegyet a buszállomáson, helyi utazási irodákban és egyes szállásokon is lehet foglalni.
Kuala Lumpur és Penang között én még a Cameron felföldet iktattam bele az útitervembe, ahova a fővárosból a TBS – Terminal Bersepadu Selatan állomástól lehet eljutni.

A buszvégállomást kétféleképpen közelíthetjük meg:
1, Grab car, Uber vagy taxi – ebben a sorrendben nő az ár is
2, KTM Komuter vonat vagy KLIA transit vonat (nem összekeverendő a KLIA Express vonattal). A vonatról a Bandar Tasik Selatan állomásnál kell leszállni, ahonnan a felüljárón tudunk átsétálni a buszvégllomásra.
A szállásomat én Tanah Rata városban foglaltam.

Cameron felföld

A Cameron felföldön gyönyörű teaültetvényeket csodálhatunk meg, illetve különböző turistaösvényeken túrázhatunk az esőerdőben.
A monszun idején (november és február között) az ösvényeken elég nagy sárra lehet számítani, és pár útvonalat le is zárhatnak, úgyhogy a túrázásra nem ez a legjobb időszak, habár ilyenkor is gyönyörködhetünk a teaültetvényekben, mivel nem egész nap esik az eső. A Cameron felföldön nincs száraz évszak, esőre az év további részére is számítani lehet. A hőmérséklet kellemes, nincs nagy hőség, de hideg sem.
Aznapi költés: 5.800 Ft (szállás hostelben 2.000 Ft, buszjegy KL-Cameron felföld 2.400 Ft, a többi kaja és egy sör)

Ajánlatok