accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

64. nap – Véleményem Vietnamról

utazomajom /
Szerencsére a betegség nem sokáig tartott, ma már jobban érzem magam, habár városnézést vagy valamilyen nagyobb programot azért még nem mertem bevállalni. Pár napja befizettem mára egy kirándulásra a My son romokhoz, viszont a hostelem vezetője volt olyan rendes, hogy felhívta az utazási irodát és sikerült lebeszélnie velük, hogy adják vissza a pénzt.

Mivel azon kívül, hogy este újra jött a rémálom az alvóbuszon (hihetetlen, hogy mindig kifogok valakit a közelemben, aki úgy horkol, mint a légkalapács az egész út alatt), semmi említésre méltó nem történt, ezért inkább leírok pár eddigi tapasztalatot, észrevételt Vietnamban való utazásról.

Véleményem Vietnamról

Nem szeretném senkinek se elvenni a kedvét Vietnamtól, sőt. Thaiföldön és Malajziában lehet, hogy sokkal egyszerűbb utazni, de Vietnam egy teljesen más élményt ad. Aki szeretne egy izgalmas és kalandos utazásban részesülni, annak mindenképp érdemes elgondolkodnia Vietnamon. Hogy őszinte legyek, nekem először egy kicsit sokkos élmény volt Hanoi, aztán hozzászoktam és később már inkább egy kabaré kellős közepén éreztem magam, ahol még magamon is jókat kuncogtam. Most lassan 3 hét után viszont már úgy vagyok vele, hogy azért kicsit várom, hogy lassan vége legyen. Amikor megérkeztem Hanoiba azt hittem, hogy 1 hónap kevés lesz, hiszen annyi érdekesség van az országban, amit meg lehetne nézni, de most azt mondom, hogy ez így bőven elég is lesz. Megbántam-e, hogy Vietnamba utaztam? Egyáltalán nem. Az elmúlt 2 hónap alatt itt születtek a legnagyobb story-k, amiken még évek múlva is jót fogok röhögni.

Hova Vietnamban?

Habár az emberek itt délen tényleg sokkal kedvesebbek, ennek ellenére azt mondom, hogy szerintem Észak- és Közép-Vietnam érdekesebb. Délen a strandok nem olyan rendkívüliek, mint más dk-ázsiai országokban, viszont északon a táj és a templomok csodálatosak. Délen még Dalat és a Mekong-delta lehet izgalmas, habár ezekre nekem már se időm, se energiám nem lesz. Az abszolút kedvencem Tam coc falu volt, de Cat ba sziget is nagyon tetszett és Sapa is lélegzetelállítóan gyönyörű, illetve Hue történelmi emlékei is elragadóak.

Mikor utazzunk Vietnamba?

Igazából nincs tökéletes időpont, hiszen az esős időszak más mind az északi, a középső és a déli országrészben, habár leginkább a márciust és az áprilist szokták ajánlani. Ekkor észak már nem olyan hideg, a középső és a déli országrész pedig nem annyira esős elvileg. Én ha újra tervezhetném az utazást, akkor Vietnamot biztos, hogy nem januárra tenném. Nem is az időjárás miatt, habár az se volt valami kellemes, hanem a kínai új év miatt. Az új év megnehezíti az utazást, nehéz jegyet foglalni a vonatokra, buszokra és a szállások is hamar betelnek. Ha tudunk is jegyet foglalni, akkor pedig extra költségekkel terhelnek. Nekem az open bus jegyem 35 dollárba került eredetileg, de már 16 dollárt rá kellett fizetnem és még Saigonig valószínűleg 5-10 plusz dolcsiba bele fog kerülni az utazásom.
Aznapi költés: 1.200 Ft

Ajánlatok