accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 ok, miért látogass el Srí Lankára

lanymajom /

Srí Lanka, az Indiai-óceán északi részén található könnycsepp alakú sziget még nem olyan népszerű úti cél, mint a hozzá közeli Thaiföld, pedig mindenképpen megéri elutazni ebbe a változatos országba. Ha nem tudod miért, akkor most eláruljuk.

1. Különleges állatvilág

Srí Lanka rendkívül gazdag állatvilággal rendelkezik, egészen különleges és védett fajok is élnek a szigetországban. Az utakon haladva bármikor találkozhatunk vadon élő elefánttal vagy majmokkal, de itt él a világ legkisebb vadmacskája is, a rozsdafoltos macska.

2. Bámulatos tengerpartok

Az ország tele van hosszan elnyúló, pálmákkal szegélyezett, homokos tengerpartokkal, melyek kiválóan alkalmasak a vízi sportokhoz is. Ezen felül titkos, eldugott strandokra is bukkanhatunk, ahol tömeg egyáltalán nem jellemző. Srí Lanka a búvárkodáshoz is tökéletes célpont, hiszen a partot övező korallzátonyok között sokszínű élővilág lakozik.

3. Ízletes ételek

A srí lankai konyha izgalmas ízvilága a bevándorlók, a portugálok, a hollandok és az arabok ételeinek keveredésében rejlik, de az indiai konyhára is hasonlít. Különleges fűszerek, kókusz, chili, curry, trópusi gyümölcsök, rizs, halak és tenger gyümölcse a főbb alapanyagok. Ha Srí Lankán jársz, akkor a híres a ceyloni teát is kötelező megkóstolni.

4. Lenyűgöző látkép

Srí Lankán a természeti szépségekből sincs hiány. Túrázhatsz a mesés teaültetvények között, gyönyörködhetsz a hegyi faluban, Ellában, megnézheted a 220 méter magas Bambarakanda-vízesést, ellátogathatsz az ország 26 nemzeti parkjának egyikébe vagy megmászhatod a 2243 méter magas Ádám-csúcsot is, amely a Föld egyetlen olyan szent hegye, melyet a világvallások hívői egyöntetűen tiszteletben tartanak.

5. Ősi kulturális helyszínek

Srí Lanka rengeteg történelmi emlékkel büszkélkedhet. A legjellegzetesebb közülük a Szigirija vagy más nevén az Oroszlán szikla. Az ősi sziklavárat megmászni fergeteges élmény, a régészeti maradványok mellett a kilátás is fantasztikus. Ezen felül 2000 éves sziklatemplomot, ősi romvárost és buddhista szentélyeket is megcsodálhatunk.

+ 1: Hihetetlen kedvező áron lehet szállást foglalni. A szálláslehetőségekről itt tudsz tájékozódni.

Ajánlatok