accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

6 fontos telefonos kiegészítő, ami nem hiányozhat a hátizsákodból

utazomajom /

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan telefonos kiegészítőt, amelyek hasznosak lehetnek utazás során:

 1. Power bank: a hordozható töltő (power bank) lehetővé teszi, hogy telefonodat töltőkábellel és anélkül (Qi kompatibilis) is tölthesd, hálózati konnektor nélkül. Az utazás során gyakran előfordulhat, hogy hosszabb időt kell eltöltened úton vagy olyan helyen, ahol nincs konnektor, ezért egy power bank hasznos lehet.

Az optimális power bank mérete az utazáshoz attól függ, hogy milyen gyakran használod a telefonodat és milyen hosszú ideig tart az utazásod.

Általánosságban elmondható, hogy az utazáshoz a legalább 10 000 mAh kapacitású power bankok ajánlottak. Egy ilyen power bank általában elegendő töltési ciklust biztosít egy átlagos okostelefon számára, és elegendő energiát ad, hogy feltöltsd a telefonodat, ha nem áll rendelkezésre konnektor.

Ha hosszabb utazást tervezel, és több eszközt is tölteni szeretnél, akkor érdemes nagyobb kapacitású power banket választani, például 20 000 mAh vagy annál nagyobb kapacitásút.

Fontos megjegyezni, hogy a nagyobb kapacitású power bankok általában nehezebbek és nagyobbak is, ami kényelmetlenséget okozhat az utazás során. Ezért fontos a megfelelő méretű és kapacitású power bank kiválasztása az egyéni igényeknek és az utazás hosszának megfelelően.

 1. Autós tartó: ha autóval utazol, akkor egy autós tartó hasznos lehet, amely lehetővé teszi, hogy telefonodat könnyen és biztonságosan kezeld, miközben vezetsz. Az autós tartók a szélvédőre, a műszerfalra vagy az autó szellőzőnyílására is felszerelhetők.

Az alábbiakban néhány autós telefon tartót említünk meg, amelyek népszerűek és jó minőségűek:

 • iOttie Easy One Touch 4 – népszerű autós tartó, amelyet a legtöbb okostelefonnal használhatsz. A tartó karja könnyen állítható és rögzíthető a szélvédőre vagy a műszerfalra.
 • WizGear Universal Air Vent – egyszerű, de hatékony autós tartó, amelyet az autó szellőzőnyílásába lehet felszerelni. A tartó könnyen beállítható, és kompatibilis számos okostelefonnal.
 • Mpow Dashboard – rugalmas, csúszásmentes autós tartó, amely lehetővé teszi a telefonod biztonságos rögzítését a műszerfalra. A tartó állítható szöggel rendelkezik, így könnyen beállítható az optimális nézet elérése érdekében.
 • Spigen Kuel – elegáns, 360 fokban forgatható autós tartó, amelyet a szélvédőre vagy a műszerfalra lehet rögzíteni. A tartó állítható karjai könnyen rögzíthetők és eltávolíthatók, és számos okostelefonnal kompatibilis.
 • RAM Mounts – ez egy nagyobb autós tartó, amelyet a műszerfalra, a szélvédőre vagy a műszerfalra lehet felszerelni. A tartó állítható karja és kiegészítői lehetővé teszik a telefon biztonságos rögzítését és könnyű hozzáférését az utazás során.

 

 1. Vízálló tok: ha vízparton töltöd a szabadidőd vagy vízi sportokat űzöl, akkor egy vízálló tok hasznos lehet, amely megvédi telefonodat a víztől és az esetleges sérülésektől.
 2. Bluetooth fejhallgató: Ha hosszabb utazást tervezel, akkor egy Bluetooth fejhallgató hasznos lehet, amely lehetővé teszi, hogy vezeték nélküli módon hallgathass zenét vagy telefonálhass.

Az alábbiakban néhány jó minőségű Bluetooth fejhallgatót sorolunk fel, amelyek ideálisak utazáshoz:

 • Sony WH-1000XM4: ez a fület befedő Bluetooth fejhallgató kiváló minőségű zajszűrő technológiával rendelkezik, és akár 30 órányi akkumulátor-élettartamot tud egyetlen töltéssel. A fejhallgató kényelmesen illeszkedik a fülre, és remek hangminőséget biztosít.
 • Bose QuietComfort 35 II: ez a szintén over-ear Bluetooth fejhallgató szintén nagyszerű zajszűrő technológiával rendelkezik, és kiváló minőségű hangzást nyújt. Akár 20 órás akkumulátor-élettartammal rendelkezik, és kényelmesen illeszkedik a fülre.
 • Jabra Elite 85h: on-ear Bluetooth fejhallgató kiváló hangminőséggel és zajszűrő technológiával. Akár 36 órás akkumulátor-élettartammal rendelkezik.
 • Anker Soundcore Life Q30: kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Akár 40 órás akkumulátor-élettartammal kápráztat el és szintén jó minőségű zajszűrő technológiát kínál.
 • Sennheiser HD 450BT: ez a fejhallgató remek hangminőséget és zajszűrő technológiát biztosít, és akár 30 órás akkumulátor-élettartammal rendelkezik. Kényelmesen illeszkedik a fülre, és ideális az utazáshoz.

 

 1. Univerzális utazóadapter: Ha külföldre utazol, akkor egy univerzális utazóadapter lehetővé teszi, hogy telefonodat töltheted és használhatod az adott országban használatos konnektorokhoz igazodva.

Összességében ezek a kiegészítők hasznosak lehetnek, hogy a telefonodat praktikusan és biztonságosan használhasd utazás közben. Azonban a kiegészítők kiválasztása függ az egyéni szükségletektől, az utazás céljától és az elvárásoktól.

Ajánlatok