accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen játékot válasszunk az első életévben?

utazomajom /

Szokták mondani, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, ezt vonatkoztathatjuk a játékokra is. A játék a születés után nem sokkal észrevétlenül megjelenik a gyermek életében, amikor elkezdi felismerni, hogy a végtagjait el tudja tüntetni, majd “visszavarázsolni”. Támogassuk gyermekünket, amikor ösztönösen elkezd bújócskázni, mászni egy játékért. Nem is gondolnánk, hogy a bátorító környezet milyen jó hatással van a mentális fejlődésre.

Annyi minden van a polcokon, mégis mit válasszak?

Ahogy fentebb is írtuk, lényegében nem lehet mellényúlni. A csörgők általában színes, figyelemkeltő darabok, amik közül van a hagyományos, amit kézzel kell rázni, de van bokára vagy csuklóra tépőzározható. Mivel a gyermek kutatni kezdi, hogy honnan jön a hang, felfedezi a kezét és lábát.

A játékok 1-2-3 éveseknek kategóriában böngészhetsz a jobbnál jobb fejlesztőjátékok között a Játékliget webáruházában.

A könyv mindig jó ajándék

Könyvet nem lehet elég korán ajándékozni. Babáknak kifejezetten fejlesztő elemeket tesznek a különböző oldalakra, így ahogy fejlődik és ügyesedik, mindig talál majd valamilyen kihívást. A másik változat a műanyagból készült úgynevezett fürdőskönyv, ezek sokszor sípolnak, vagy valamilyen hangot adnak. Kifejezetten fejlesztőnek tartják a fekete és fehér színkombináció megjelenítését. Kapható több játék is, ami erre épít, de akár egy ilyen színösszeállítású rácsvédővel is érhetünk el eredményt.

Foglald le az örökké matató kezeket

A kis felfedezők mindent megfognak, megfigyelnek. Ebben az időszakban lehet akár egy egyszerű PET palack kupakjának fel- és lecsavarozásával néhány perc nyugalmat elérni. Vállalkozó kedvűek készíthetnek matatófalat, ami valódi kincsesbánya ennek a korosztálynak. Minél több tevékenységet tud rajta végezni a gyerkőc, értelemszerűen annál tovább fog vele játszani.

A fogantyús kirakó ötvözi a formajátékok és a puzzle szabályait. Mivel egyszerre nem túl sok figura van egy táblán, a sikerélmény garantált, így a későbbiekben szívesen folytatja a kirakózást a neki való darabokkal.

A Montessori tornyok is népszerűek. Amellett, hogy az építés és a rombolás valóság lesz, lehetőség van a színek, számok gyakorlására. Az elemek egymásra helyezésével pedig már a finommotorikát fejlesztjük.

A zsenialitás alapja a mozgás

Bármennyire szeretnénk, hogy gyermekünk legyen a legjobb, legügyesebb, nem elég, ha csak ülve / fekve / kuckózva foglalkozunk vele. Toljon mellettünk csattogós lepkét vagy babakocsit, hajtsa a kismotort. A mozgás, főleg a nagymozgásos tevékenységek végzése számos területet fejleszt. Egyensúly, finommotorika, szem-kéz koordináció, kitartás, türelem. Nem baj, ha gyermekünk ruhája koszos lesz a játszótéren, vagy leizzad. Ezek a mindennapi élet velejárói. Sokkal rosszabb, ha emiatt nem engedjük részt venni különböző kalandokban.

Ajánlatok