accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

195. nap: Ko Pha Ngan egy teljesen nyugis sziget, ahova mindenkinek érdemes ellátogatni

lanymajom /

Annak ellenére, hogy itt rendezik meg a világ egyik legismertebb buliját, Ko Pha Ngan egy teljesen nyugis sziget, ahol olyan strandokat is találhatsz, ahol rajtad kívül senki nincsen.

Mikor menjek?

A sziget felkeresésére a legjobb időszak január és április között van, mivel ekkor esik a legkevesebb csapadék. Az esős évszak legesősebb hónapja október és november. Érdemes még arra is odafigyelni az időpont kiválasztásakor, hogy április és június között az észak-nyugati partszakaszok vízállása alacsony, ami élvezhetetlenné teszi az úszást, tengerben fürdést. Ha mégiscsak ekkor tudnál ellátogatni a szigetre, akkor inkább az északi vagy a keleti oldalra menj. A délkelet-ázsiai régió időjárásáról itt írtunk bővebben.

Hogyan lehet eljutni a szigetre?

1, repülővel

A legközelebbi repülőtér Chumphon. A NokAir értékesít kombinált repülő és hajójegyet Ko Pha Ngan-ra, így a repülőtéren már nem kell bajlódni a transzferrel. Surat Thani reptere sincs messze, viszont onnan több időt vesz igénybe a transzfer.

2, hajóval

Ko Samuiról, Ko Taoról és Chumphonból napi több hajójárat is közlekedik a szigetre.

3, kombinált jeggyel

Helyi utazás irodák értékesítenek kombinált jegyet (busz/vonat + hajó) Bangkok és Ko Pha Ngan között, ami ár-értékben a legjobb választás.

Hol szálljak meg?

Ha kerülnéd a tömeget és nem vagy kíváncsi a Full Moon Party-ra, akkor a Haad Rin strandtól minél messzebb foglalj szállást. A sziget déli oldala sem a legjobb választás, mivel a kikötő miatt a víz tisztasága nem mondható megfelelőnek. A legtöbb reszort a kikötőtől ingyen transzfert biztosít, viszont ha olcsóbb szállásra mész, akkor először taxival kell megoldani az eljutást, mivel a szigeten nincs tömegközlekedés.

Mit nézzek meg?

Ko Pha Nganon történelmi és kulturális látnivalókat nem tudsz felkeresni, viszont a sziget csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik. Vízeséseket, kilátókat, dzsungelt, fehér homokos tengerpartokat tapasztalhatsz. A közlekedéshez és a sziget felfedezéséhez elengedhetetlen a robogó, viszont a forgalom egyáltalán nem nagy és a főbb utakon a nyugati oldalon egyáltalán nincsenek veszélyes meredek szakaszok és hajtűkanyarok, ezért körültekintően és óvatosan vezetve akár kezdők is kipróbálhatják magukat. A keleti oldalon való robogózáshoz viszont már szükséges a gyakorlat.

Forrás

A cikk létrejöttét a GRÁNIT Bank támogatta.

Ha egy igazán jó utazós bankkártyát szeretnél, akkor olvasd el a cikkünket a Platinum kártyáról!

Ajánlatok