accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

7 rejtett bakancslistás hely Magyarországon, amit látnod kell

utazomajom /

Hazánk tele van csodálatos látnivalókkal, bakancslistás helyekkel. Ugyan ki ne ismerné az Egri várat, a Hévízi gyógytavat vagy az Esztergomi bazilika monumentális épületét? De mi a helyzet azokkal a természeti vagy építészeti csodákkal, amik nem, vagy alig kapnak nagy nyilvánosságot?

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, számunkra kedves bakancslistás helyet, amiket bátran ajánlunk a figyelmetekbe, ha a környéken jártok. Van közöttük tanösvény, túraútvonal, templom és kastély is.

7 bakancslistás hely Magyarországon, amit látnod kell
Hévízi gyógytó

7 bakancslistás hely Magyarországon, amit látnod kell

Tatai Fényes tanösvény

Tatán, a vizek városában sokan az Öreg-tó környékét veszik célba, pedig más „vizes” látnivaló is található a városban. A Fényes tanösvény a Fényes fürdő 30 hektáros természetvédelmi területén fekszik, csodálatos természeti környezetben. Az 1350 méter hosszú tanösvény egy cölöpsétányon vezet végig és 18 állomáson ismerkedhetünk meg a karsztforrások világával. De van itt kilátó, kézi erővel működtethető csónak és egy látogatóközpont is. Egy biztos: unatkozni senki nem fog!

Tatai fényes tanösvény

Andrássy-kastély, Tiszadob

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tiszadobon található az Andrássy-kastély, amely igazi Loire-menti hangulatot varázsol a Tisza-partjára. Az 1880 és 1885 között épült kastély sokáig az Andrássy család tulajdonában volt, később gyermekotthon, ma pedig múzeum működik a falai között. Az épület különlegessége, hogy a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata, 12 hónapnak megfelelően 12 tornya, az 52 hétnek megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van. A múzeum megtekintése után érdemes egy sétát tenni a kertben is, ahol egy lélegzetelállító bukszus-labirintus került kialakításra.

Cím: Tiszadob, Bocskai u. 59.

7 bakancslistás hely Magyarországon, amit látnod kell
Andrássy-kastély, Tiszadob

Prédikálószék

Sokak szerint hazánk legszebb panorámája nyílik a Prédikálószék csúcsáról, amely 639 méteren magasodik Komárom-Esztergom és Pest megye határán. A kilátó több irányból is megközelíthető, többek között Dobogókő vagy Dömös felől, nem mindig könnyű szakaszokon. De megéri a fáradtságot, ugyanis a csúcsra érve a lábunk előtt terül el a gyönyörű Dunakanyar, látható a Börzsöny, Nagymaros, Visegrád, valamint a távolabbi Vác fölé magasodó Naszály is. 2016 óta a hegy legmagasabb pontján egy fából készült kilátótorony segíti a kilátást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ilovedunakanyar.hu Ⓒ (@ilovedunakanyar) által megosztott bejegyzés,

Cáki pincesor

Kőszeg látnivalóit talán senkinek nem kell bemutatni, de vajon a közeli cáki pincesort hányan ismeritek? A mesebeli kis házikók a XIX. században épültek és szőlő, bor, illetve gyümölcsök tárolására használták ezeket. Manapság a zsúpfedeles pincék skanzenként működnek, tavasztól őszig pedig rendszeres programokkal várják az érdeklődőket.

Cím: Cák, Gesztenyés oldal 3-6.

7 bakancslistás hely Magyarországon, amit látnod kell
Cáki pincesor

Havas Boldogasszony-templom és a pécsi mandulafa

Havihegyi templomként is ismert Pécs egyik büszkesége, a Havas Boldogasszony-templom, amely 2019-ben az Európai Év fája révén lett még ismertebb. A kápolna mellett áll ugyanis az a méretes mandulafa, amely 135 éve örvendezteti meg virágaival a látogatókat. És ha megnéztétek közelebbről a kápolnát, gyönyörködtetek a famatuzsálemben, érdemes a kilátásra is szánni egy kevés időt.

Cím: Pécs, Havi-hegyi út 7.

Havihegyi kápolna és a 135 éves mandulafa

Megyer-hegyi tengerszem

Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen található hazánk egyik legszebb természeti csodája, a tengerszem. A vulkáni eredetű hegyen már a XV. században kőbánya működött, ennek helyén, a fejtési gödörben alakult ki egy tó, amelynek ma sokan csodájára járnak. A tó körül 70 méteres sziklafalak magasodnak, lélegzetelállító látványt nyújtva ezzel. A tengerszemet a Malomkő tanösvényen keresztül közelíthetjük meg, út közben a tájékoztató táblák részletesen ismertetik a természeti jelenséget, a malomkőbánya történetét és a terület élővilágát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nikolett Kiss (@kiss.nikki89) által megosztott bejegyzés,

Csarodai református templom

Az ország legkeletibb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is bőven akad bakancslistás látnivaló. A Középkori Templomok útját követve több középkori templomot is felfedezhetünk, közülük is kitűnik a Beregi-síkság egyik gyöngyszeme, Csaroda a XIII. században épült templomával. A Csaronda-patak közelében, dombra épített templom különlegessége a XIII. századi freskók, valamint a XVII. században készült népies stílusú, ősi életfás-virágos ornamentika keveredése. Emellett az 1777-ból származó festett fakazettás mennyezet, valamint a szószék és a karzat is figyelmet érdemel.

Cím: Csaroda, Kossuth u. 2.


(Fotók: csodahelyek.hu, Instagram, pixabay)

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok