accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

7 tipp, amivel ezreket spórolhatsz az utazásaid során

utazomajom /

Nyaralás a karibi térségben? Őszi városnézések Európa nagyvárosaiban? Télen pedig irány Ázsia? Manapság nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy valaki beutazza a világot.

Az olcsó szállások és még olcsóbb repülőjegyek korát éljük, amikor bárki megvalósíthatja az álmait egy kis odafigyeléssel, spórolással és tudatos szervezéssel. Mutatjuk, hogyan!

Tartsd észben az ingyenes napokat!

Európa nagyvárosaiban gyakran van lehetőség arra, hogy ingyen látogassunk múzeumokat vagy más turisztikai helyeket. Ezekről az extra kedvezményekről nem árt jó előre tájékozódni, hiszen sok-sok eurót spórolhatunk meg a belépőkkel.

Hermitage, Szentpétervár

Tudtad például, hogy Olaszországban az állami múzeumok és bizonyos templomok minden hónap első vasárnapján ingyen látogathatók?  És azt, hogy a szentpétervári Hermitage minden hónap első csütörtöki napján ingyenes?

Gyűjtsd a bónuszokat!

Magyarországon még alig ismert szolgáltatás, Észak-Európában viszont rendkívül népszerű az ún. cashback, amely pénzvisszatérítést jelent. Az első cashback oldal hazánkban a Bonusway, ahol lehetőség van arra, hogy a felhasználók az interneten lezajló vásárlásaik után visszatérítéseket kapjanak. Több száz online bolt, pl. a booking.com, a hotels.com, a rentalcars.com és a Lufthansa is együttműködik a Bonusway-jel:

Hogyan kaphatsz bónuszt a vásárlásaid után?

1) Regisztrálj a Bonusway.hu-n
2) Válaszd ki a számodra szimpatikus boltot a Bonusway.hu oldaláról
3) Ugorj a bolthoz és rendelj valamit. Ezután a bónuszodat jóvá írjuk.

Próbáld ki Te is >>

Beszélgess a helyiekkel!

Ha igazán bennfentes tippeket szeretnél szerezni, kérdezd a helyieket! Hova járnak étterembe? Melyik piacon vásárolni? Milyen titkos és “turistamentes” helyeket ajánlanak megtekintésre?

Amellett, hogy a turistacsalogató éttermek elkerülésével sokat lehet spórolni, még a legjobb látnivalókról is elsőkézből értesülhetünk. Meg aztán, ki tudja? Talán még barátságok is születhetnek, ha nyitottak vagyunk a világra.

Tölts több időt egy helyen!

Az utazás nem arról szól, hogy lefotózzuk és ezzel kipipáljuk a trendi és népszerű látnivalókat! Egy utazás alatt szánjunk időt arra, hogy megismerjük a helyiek kultúráját, az adott régió gasztronómiáját. Éld meg a pillanatokat és ne rohand végig a nyaralásod! Manapság egy országot 7 nap alatt is be lehet járni, ehelyett inkább fókuszálj egy régióra és azt fedezd fel alaposan! Eredmény: jóval több élményben és kevesebb költségben lesz részed.

Közlekedj úgy, mint a helyiek!

Az autóbérlés drága mulatság, ezért ahol csak lehet, közlekedj úgy, mint a helyiek!

Vásárolj bérletet vagy City-cardot 24, 48 vagy 72 órára. A nagyvárosokban használd a tömegközlekedést, pattanj villamosra vagy helyi buszjáratra, ahol pedig tudsz, nyugodtan sétálj! Ennél olcsóbb közlekedési módot aligha tudunk ajánlani.

Főszezon vs. utószezon

A legtöbben nyáron veszik ki a jól megérdemelt éves szabadságot, de vajon biztos, hogy július-augusztusban a legjobb tengerpartra utazni? Amellett, hogy az árak ilyenkor a legdrágábbak, muszáj számolni a turistatömegekkel, akik szintén abban az időszakban szeretnék élvezni a nyaralást. Holott az élet nem áll meg kora ősszel vagy késő tavasszal sem, ráadásul még a repülőjegyeket és szállásokat is jobb áron találunk a főszezonon kívül.

Mi maradt otthon?

Sietve pakolunk, a bőröndbe dobált ruhák felére nincs szükség, bezzeg a legfontosabb dolgok, pl. a telefontöltő, fürdőruha otthon maradtak. Kinek ismerős a szituáció? Csökkentsd minimálisra a váratlan kiadásokat és csomagolj tudatosan, átgondoltan! Hidd el, ezt a pénztárcád is meghálálja.

szponzorált tartalom

 

Ajánlatok