accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 mesebeli hely Európában, ahol alig lézengenek a turisták

lanymajom /

Ha nem bírod a tömeget és inkább a nyugodtabb helyeket kedveled, akkor ez a lista érdekes lehet számodra! Mutatunk 5 eldugott helyet Európában, ahol biztosan nem zavarja meg senki a kikapcsolódást.

1. Asos, Görögország

Kefalonia szigetének északi részén található Asos, ahol kristálytiszta víz, végtelen nyugalom és kedvező időjárás fogadja a látogatókat. Itt tényleg el lehet vonulni a világ elől, hiszen nagyon kevesen jutnak el a szigetnek ebbe a szegletébe. Ha szeretsz túrázni, akkor különösen tetszeni fog a környék hangulata, hiszen a közeli várrom mellől káprázatos panorámában lehet részed.

2. Riquewihr, Franciaország

A német határhoz közeli Riquewihr Franciaország egyik legszebb települése, mely szinte teljes mértékben megőrizte eredeti formáját. A középkori városkában a színes házikókkal teli utcákban sétálva egy meseország közepén érezheted magad.

3. Bogliasco, Olaszország

Liguria régió egyik gyöngyszeme Bogliasco, ahol a Cinque Terréhez hasonló látványban lesz részed, viszont jóval kevesebb turistával fogsz találkozni. Hangulatos olasz település, gyönyörű, csipkézett partvonallal, ahol aktív és passzív pihenésre is találhatsz lehetőségeket.

4. Cala Figuera, Spanyolország

Míg Palmán, Mallorca fővárosában hömpölyög a tömeg, addig a sziget déli oldalán található Cala Figuera egy igazi felüdülés, ha elmenekülnél a turisták elől. Lakói többnyire halászattal foglalkoznak, így a part mentén a rengeteg halászhajó teszi hangulatosabbá a látványt.

5. Polperro, Egyesült Királyság

Polperro a neked való utazási célpont, ha szippantanál egy nagyot a jó tengeri levegőből, kicsit lelassítanád az idő múlását és felfedeznél egy tradicionális angol halászfalut. Ha jobban szeretsz a part mentén sétálgatni, mint egész nap a hasadat süttetni a strandon, akkor szintén ez a te helyed.


Forrás

Képek: Pixabay, Wikipedia

Ajánlatok