accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

79. nap – A tökéletes város

lanymajom /

Sydney első látásra megtetszett. Pont ilyennek képzelek el egy tökéletes várost, ahol minden megvan egy kiegyensúlyozott élethez.

Rengeteg zöldterületet és parkot találni a városban, ahol kiváló sportolási lehetőségeket alakítottak ki, a bárok már délben is tele vannak, délután pedig egyáltalán nem lehet egy üres éttermet vagy bárt látni. A tömegközlekedési lehetőségek is elég jók, szinte mindenhova el lehet jutni busszal, vonattal esetleg hajóval a városon belül és a vonzáskörzetben. Turista szemmel az árak valóban magasak, de helyi fizetésből jó életszínvonalat lehet elérni. 

Ha az élelmiszeren szeretnénk spórolni, akkor ne a kisboltokban, avagy convenience store-ban vásároljunk, mint DK-Ázsiában (melyek szó szerint minden utcasarkon megtalálhatóak), mert itt még az is nagyon drága, hanem Google maps alapján navigáljuk el magunkat a nagyobb szupermarketekbe (Coles, Woolworths). Nap végén sok helyen a pékárut fele áron adják, így érdemes előre gondolkodni és a következő napi reggelit is ilyenkor beszerezni.

A délkelet-ázsiai kényelem után nem olyan könnyű átállni az igazán spórolós módra, de remélem, hogy az út végére majd ezen a téren is tudok hasznos információkat, tippeket nyújtani.

A helyi sim kártya is elég drága, 1 hónapra 3 GB adatkapcsolat 30 ausztrál dollárba kerül. DK-Ázsiában ugyanekkora adatmennyiséget átszámítva kb. 4-5 ausztrál dollárért megkaptam. Habár nagyon kényelmes, hogy mindenhol volt internetem, de Ausztráliában erről le kell majd mondanom.

Annak ellenére, hogy Sydney drága, azért itt is vannak ingyenes programlehetőségek. A botanikus kertből, a Harbour Bridgeről (azon a szinten, ahol az autók is járnak), illetve a Barangaroo Reservből gyönyörű kilátás nyílik a városra, melyek megtekintésére nem kell belépőjegyet váltani.

Kíváncsi vagy az előző történetekre is? Ha elolvasnád a thaiföldi, malajziai és vietnami kalandokat, akkor kattints ide.

Ajánlatok