accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Falcsiszolás: kézzel vagy géppel álljunk neki?

utazomajom /

Kevés ember van, akinek a falcsiszolás a hobbija, ám rengeteg olyan személy lehet köztünk, aki a szabadidejét otthona szépítgetésére használja. Az ilyen tevékenységek során szükség lehet a falcsiszolásra, ami számos kérdést felvethet bennünk.

Az egyik ilyen (nagyon is jogos) kérdés például, hogy kézzel vagy géppel érdemesebb nekiesni a munkának? Olvass tovább és megkapod a választ!

A gépi vagy a kézi csiszolás a jobb megoldás?

Térjünk is rögtön a lényegre: az igazság az, hogy mindkét módszernek megvan a maga helye. Nem jobb vagy rosszabb a kézi csiszolás a gépinél, csupán más előnyökkel bír a két megoldás. 

A géppel történő falcsiszolás gyakoribb, ennek oka a hatékonyságban és a gyorsaságban keresendő, viszont a kézi csiszolásra is szükség lehet bizonyos helyzetekben. Amennyiben arra jutnál, hogy a gépi csiszolás lesz a befutó, mindenképp a Zákány Szerszámház csiszológépei közül válaszd ki a megfelelő eszközt!

Falcsiszolás géppel – nézzük az előnyöket!

Ahogy említettük néhány sorral fentebb, a gépi csiszolás legmarkánsabb előnye a hatékonyságban és gyorsaságban rejlik, ami rendkívül fontos nagyobb felületek esetén. A gyorsaság mellett az is a gép mellett szól, hogy viszonylag könnyű vele egyenletes végeredményt elérni, ami nem hátrány esztétikai szempontból. A végére hagytuk a legtriviálisabb előnyt: sokkal kevésbé fárasztó géppel végigcsiszolni egy falat, mint kézzel.

A kézi csiszolásnak is vannak pozitívumai

A kézi csiszolás igazi aduász, ha kisebb felületeket kell simává varázsolnod, illetve akkor is, ha eldugottabb helyeken kell dolgoznod, amiket géppel nem, vagy nehezen érnél el. A kézi megoldás precízebb kidolgozást tesz lehetővé, ami sokszor elengedhetetlen speciális felületek esetén.

A harmadik előnyt már jól ismerik azok, akik próbáltak már csiszológéppel dolgozni: a kézi csiszolás bizony sokkal kevésbé zajos, mint a gépi változat. Hidd el, ez pár óra után rengeteget tud jelenteni!

Honnan tudjam, hogy szükségem van-e csiszológépre?

A választ mindig az elvégezni kívánt munka fogja megadni – erről már részben beszéltünk az előző bekezdésekben is. Ha speciális felületet kell csiszolni, vagy esetleg nem túl nagy az a falfelület, melyen dolgozni szeretnél, akkor nem biztos, hogy megéri csiszológépet venni. Ha több szoba falát is át kell csiszolnod, akkor viszont érdemes elgondolkozni egy jó kis gép vásárlásán.

Honnan szerezzünk csiszológépet?

A Zákány Szerszámház kínálatában biztosan találsz majd megfelelő csiszológépet. Az említett áruház nevét érdemes megjegyezni, ugyanis nemcsak csiszolókat tudsz itt vásárolni, hanem nagyjából minden szabadidős barkácstevékenység eszközeit megtalálod itt: elektromos kéziszerszámok, építőipari és kerti gépek is szerepelnek a kínálatban.

Vásárolni a fizikai üzletük mellett webshopjukban is tudsz, melyben Magyarországról és Romániából egyaránt adhatsz le rendelést.

Töltsd hasznosan a szabadidőd: ha kedved támad, ne légy rest belefogni egy kisebb felújításba! 

Ajánlatok