accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezen weboldalon ellenőrizheted, hogy 737 MAX géppel utazol-e!

utazomajom /

A Lion Air 610-es és az Ethiopian Airlines 302-es szerencsétlenül járt járataiután a Boeing 737 MAX gépeket jó ideig a földre parancsolták, amíg minden repülőgépet tüzetesen át nem vizsgáltak. Az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX-8-as repülőgépe az ET302-es, Addisz Abeba-Nairobi közti járat teljesítése közben, hat perccel a felszállás után zuhant le, a katasztrófát senki nem élte túl, a fedélzeten 157-en tartózkodtak. 2018 októberben az indonéz Lion Air szintén Boeing 737 MAX-a röviddel a felszállást követően zuhant a tengerbe.

Számos módosítás elvégzése után az amerikai hatóság és az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség is felfüggesztette a típus repülési tilalmát, így újra szolgálatba állhattak a parkoltatott gépek.

A légitársaságok közül akkoriban a Norwegian 18-at, a holland TUI 15-öt, a Turkish Airlines 7-et, a lengyel LOT 5-öt, az izlandi Icelandair pedig 3-at üzemeltetett Európában a típusból.

Egy utasszállító repülőgép egyik nem használt vészkijárata felszállás után kiszakadt, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania az Egyesült Államokban, Oregon államban múlt pénteken. Az Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 repülőgépe 35 perccel felszállása után tért vissza Portlandbe, miután a külső borítás egy része közel 5000 méteres magasságban az ablakkal együtt leesett. Az eset után repülési tilalmat rendeltek el a hatóságok és több szabálytalanságot is találtak a “világ legjobban átvizsgált” repülőjeként számon tartott típusokon.

Kíváncsi vagy, hogy a következő utazásod alkalmával ilyen géptípussal utazol-e? Írd be a járatszámod és megtudod!

737 MAX járattal utazom?

Körülbelül 1300 Boeing 737 MAX típusú repülőgépet szállított már le a gyártó. A géptípus legnagyobb üzemeltetői a Southwest Airlines, a Ryanair, az American Airlines és az Air Canada.

Ajánlatok