accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az idő pénz – repülj Belgrádba Air Serbiával (autó vs repülő)

kristofeszter /

A Budapest-Belgrád távolság 380 km, pontosan annyi, mint a Sopron-Eger táv, ám amíg a belföldi utazásoknál nemigen jön szóba a repülés, mint lehetőség, addig a külföldi utaknál bizony elgondolkodunk rajta. Sokak számára a kb. 400 km-es távolság a lélektani határ. Általában itt dől el, hogy szívesen vezetünk-e egy ilyen hosszú úton a külföldi utakon az ottani útviszonyok, szabályozás, és határátlépés mellett, vagy pedig a repülést választjuk. Minden szempontot mérlegelve azt tanácsoljuk, hogy repülj Belgrádba Air Serbiával, mutatjuk, mit kell tudnod a repülésről, és milyen előnyökkel jár.

Ha autóval indulsz útnak

Alapvetően egy 4,5 órás útra kell számítanod, ha minden zökkenőmentesen zajlik. Ha valamiért a határon várakoznod kell, elképzelhető, hogy ez az idő 7-8 óra is lehet anélkül, hogy megállnál valahol enni valamit, vagy megnéznél valamit útközben. A határon araszolgatás közben hihetetlenül lassan telik az idő, nem számolva a lehetséges baleseteket az autópályán, vagy a forgalmi nehézségeket Budapesten. A tervezés is nehézkes, hiszen nem tudni előre, hogy mennyi idő alatt érsz Belgrádba az adott napon.

Az autózás nagy előnye, hogy bármennyi csomagot magaddal vihetsz az útra, de valljuk be, Belgrádba legtöbbször nem sátorral, kempingfelszereléssel, és teljes gardróbbal indulnak útnak a turisták, sokkal inkább a városnézés és a gasztroélmények miatt.

Fotó: unsplash

Repülj Belgrádba Air Serbiával

Tudtad? A Nikola Tesla Repülőtér Szerbia legfontosabb nemzetközi repülőtere, névadója Nikola Tesla, szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök.

Az Air Serbia járatai 1 óra 5 perc alatt Belgrádba érnek. A 380 km-es távolság pillanatok alatt leküzdhető a repülőn kapott finom szerb keksznek, a frissítőnek és a kilátásnak köszönhetően. Ezek a kisebb gépek ráadásul különleges repülési élménnyel ajándékozzák meg azokat, akik szeretik a repülést, a gépeket, no meg a reptereket. Fontos tudni azt is, hogy a Szerbiába való utazáshoz magyar állampolgároknak nem kell útlevél, az érvényes személyi igazolvány elegendő.

Ahelyett, hogy az autóban üldögélnél, hamar Belgrádba érsz, így könnyen kivitelezhető, hogy Budapesten reggelizel és már Belgrádban ebédelsz. Ugyanez elképzelhető az ebéd-vacsora vonatkozásában is. A bohém éjszakai élet, az autentikus szerb ételek, a színes sétálóutcák és a város pezsgése hamar megszeretteti magát veled.

Fotó: Air Serbia

A repülőtér modern és jól áttekinthető, Belgrád pedig európai szinten fontos átszállási csomópont. Az Air Serbia sűrű útvonalhálózattal rendelkezik a Balkánon, Nyugat- és Észak-Európában, illetve az USA-ba is üzemeltet útvonalat.

Hasznos tudnivalók

  • Ne feledd, a járatokon az ülést is ki lehet választani különféle preferenciák (több lábtér, ablakos ülés vagy extra hely) alapján.
  • Ha repülővel érkezel Belgrádba, érdemes dinárt magaddal vinni, mert a taxisoknál nincs bankkártya terminál.
  • Minden helyi busz közvetlenül a központi érkezési csarnok előtt áll meg. A buszok számozásában és a közlekedésben a Google Maps hasznos segítséget nyújt.
  • Számos autókölcsönző cégnek van pultja a repülőtéren. Ha ott is felfedeznéd a szerb vidék látnivalóit, ahová tömegközlekedés nem nagyon jár, bérelj autót.
  • A távolsági buszok nem állnak meg a repülőtéren, és nincs vasúti összeköttetés sem.
  • Amikor hazafele utazol, akkor is célszerű időben kiérni a reptérre a biztonsági és útlevél-ellenőrzés miatt, a reggeli és az esti csúcsforgalomban megnövekedhet a sorban állás. Ezzel együtt a repülőtéren gyorsan megy majd minden.
Fotó: Air Serbia

Mindent egybevetve elmondható, hogy legalább 2-3 óra különbség van az autózás és a repülés ideje között, de az idő mellett a kényelem is fontos szempont. Akár egy hétvégét, akár több napot töltenél a szerb fővárosban, autózás helyett inkább repülj Belgrádba, az Air Serbia járatai remekül igazodnak a kikapcsolódásodhoz.

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok