accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fedezd fel Törökország legszebb őszi útvonalait nyugattól keletig

utazomajom /

Törökország ősszel is vár! A Földközi-tenger szívében található ország számtalan kalandot kínál az utazóknak, a napsütéses őszi kirándulások egyik legnépszerűbb célpontja. Az ország déli partvidékén soha nem ér véget a nyár, és még mindig lehet élvezni a Földközi-tenger meleg őszi ölelését e hatalmas földrajz egyes részein. Természetesen mindenki útja valamikor keresztezni fogja az ősi város, Isztambul történelmileg gazdag és vibráló atmoszféráját. Ezúttal azonban más gyönyörű úti célokról lesz szó, melyek ősz színeiben pompázó természeti szépségekkel, a legújabb ásatások számos műtárgyát őrző ókori városokkal, és Törökország gazdag gasztronómiai hagyományait megélni vágyó utazókat várnak.

Gasztronómiai kalandok az Égei-tengernél

Az Égei-tenger partja ínycsiklandó gasztronómiai utazásokat kínál friss tengeri herkentyűkkel, organikus termékekkel, aromás fűszernövényekkel és olívaolajjal. Ősszel a régió népszerű üdülőhelyei, Bozcaadától Ayvalıkig, szőlőszüret-fesztiválokkal és olívabogyó-szürettel pezsdülnek fel, ahol a látogatók részt vehetnek ezekben az ősi hagyományokban. Emellett a látogatók élvezhetik az egészséges recepteket, a zamatos halaktól a bőséges olívaolaj alapú zöldségekig és mezekig, mindezt a régió híres boraival kísérve. De a régió legnevesebb gasztronómiai célpontja kétségtelenül Izmir bájos Urla kerülete. A csendes, nyugodt város az a hely, ahol szőlőültetvények és olajfák között sétálhat, majd felejthetetlen étkezéseket élvezhet farm-to-table és Michelin-csillagos éttermekben.

Törökország ősszel is meleg tengerrel vár

Tenger-Nap-Homok nyaralások a Földközi-tengernél

Ősszel Törökország déli partjai továbbra is ideálisak a tenger-nap-homok nyaralásokhoz enyhe éghajlatukkal, napsütésükkel és mélykék partjaikkal. Antalya, a Török Riviéra szíve, 233 kék zászlós strandjával és szinte egész évben napsütéssel, a világ egyik legszebb városa. Miután élvezte a Földközi-tenger napsütését és meleg vizeit, napos kirándulásokat tehet a város ősi településeihez. Az Aspendos-tól Side-ig terjedő ókori városok bizonyítják, hogy a világ egyik leghistorikusabb helyén jár. Antalyában golfot is játszhat Belek szállodáiban, merülhet Kaş gyönyörű vizeiben, és meglátogathat lélegzetelállító barlangokat, mint például a Karain és Damlataş, hogy olyan látványokat élvezzen, mint sehol máshol. Az olyan túraútvonalak, mint a Lükiai út és a Szent Pál-útvonal, kihagyhatatlan élményeket nyújtanak ebben az évszakban.

Kappadókia: Egyedi földrajz

Egy másik gyönyörű hely az őszi idő vizsgálatához Kappadókia. Feltétlenül próbálja ki a hőlégballonozást, és csodálja meg ezt az elbűvölő tájat a lába alatt. Kappadókia mindig is “világon kívülinek” van nevezve tündérkéményei és fantasztikus tájai miatt, de történelme és kultúrája ugyanolyan lenyűgöző. Az idők során ez a régió számtalan civilizáció bölcsője volt. A Göremei Szabadtéri Múzeum, egy UNESCO Világörökségi helyszín, kötelező látnivaló a kőből faragott templomaival és gyönyörű freskóival. Az olyan földalatti városok, mint Kaymaklı és Derinkuyu, amelyeket az ókori inváziók elleni védelem céljából építettek, felfedezésre hívják bonyolult alagútjaikat és kamráikat, amelyek bepillantást nyújtanak a múltba.

Délkeleti túra: Ahol a kulturális örökség és a gasztronómia találkozik

Az ősz az ideális időszak a délkeleti török városok felfedezésére minden titkával és gasztronómiai élvezetével együtt. Az utazást Adıyamanban kezdheti, ahol a UNESCO-helyszín Nemrut-hegy magasodik kolosszális szobraival és ősi sírjaival, különösen emlékezetes napfelkeltékkel és naplementékkel. Innen folytathatja Gaziantep városába, amely Törökország gasztronómiai fővárosaként ismert, és amely szerepel az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának listáján gasztronómia kategóriában, világhírű baklavájának, kebabjainak és pisztáciáinak köszönhetően. Gaziantepben ne hagyja ki a Zeugma Mozaik Múzeumot, ahol lenyűgöző ókori mozaikokat csodálhat meg.

Törökország ősszel a legszebb

Ezután menjen tovább Şanlıurfába, a világ legrégebbi neolitikus településeinek városába, mint Göbeklitepe és Karahantepe. A Taş Tepeler Projekt keretében ezekben a településekben folytatott kutatások során számos úttörő felfedezés történt. Végül Mardin városa várja Önt gyönyörű kőépítészetével. Sétáljon végig szűk utcáin, és fedezze fel a város gazdag kultúrák és hagyományok keverékét történelmi kolostoraival, templomaival és mecseteivel. A helyi ízek, mint a különleges szír borok és mandulás édességek, örömmel töltik el az utazását. Végül érje el Diyarbakır városát, amely híres ősi városfalairól és a történelmi Hevsel kertekről, amelyek szintén az UNESCO Világörökség részei. Diyarbakırba a környezetbarát Diyarbakır Expresszel juthat el, az új látványvonattal, amely Ankarából az északi hegyekbe visz, és amely a Time magazin “2024 Világ Legnagyobb Helyei” listáján szerepel.

Ajánlatok