accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A biztonságos internetes vásárlás titka

utazomajom /

Az internetes vásárlás széles körben elterjedt vásárlási forma lett az utóbbi időben. Sokan használják, azonban nem mindenki tudja, hogyan lehet biztonságosan vásárolni az interneten. Az alábbi cikkben a kockázatmentes online vásárlás legfontosabb alapfeltételeit mutatjuk be.

A biztonság a vásárlónak és a kereskedőnek egyaránt fontos. Vásárlóként az adatainkat biztonságban szeretnénk tudni. Webáruház-szolgáltatóként pedig az internetes vásárlási felületünket szeretnénk biztonságossá tenni, hiszen csak így valósítható meg a sikeres üzlet. A BizPay teljeskörű bankkártya-elfogadási megoldást nyújt a kereskedőknek, fizikai és virtuális elfogadóhelyeken egyaránt.

Hasznos tanácsok az internetes vásárláshoz

  1. Törekedj biztonságos internetkapcsolat használatára! Ezt leginkább a vezetékes kapcsolat biztosítja. Amennyiben Wifi kapcsolatot használsz, jelszóval védett hálózaton tedd. Felhasználónevedet és jelszavadat csak megbízható oldalakon add meg. 
  2. Válassz biztonságos fizetési módot! Olyan megoldást, amely nagy fokú adatvédelmet biztosít. Ilyen lehet például a hitelkártyával történő fizetés. Kredit- és bankkártyaadataidat csak valós webhelyeknek add meg. 
  3. Tájékozódj a vásárlói jogaidról! Fontos, hogy tisztában legyél a vásárlási feltételekkel, a vásárlástól való elállás lehetőségeivel és a visszaküldött termék árának visszafizetésével kapcsolatban. 
  4. Mindig vásárolj biztonságos felületen, hogy ne válj csalók áldozatává.
  5. Ha szükségesnek látod, kérj szakmai segítséget pénzügyi vagy informatikus szakembertől!

Fontos javaslatok, ha webshop szolgáltatást üzemeltetsz

1. Alkalmazz SSL-titkosítást a webhelyen!

A vásárlás során az ügyfeleidnek személyes és pénzügyi adataikat kell megadniuk. Ha a webhelyeden SSL-titkosítást alkalmazol, akkor ez a biztonsági protokoll gondoskodik az ügyfelek adatainak titkosításáról. Ilyen esetben a szerver és az ügyfél böngészője közötti adatcsere biztonságosan zajlik, és megakadályozza az adatokhoz való külső hozzáférést.

A gyakorlatban az SSL-titkosításhoz egy SSL-tanúsítványt kell feltelepíteni a szerverre, majd a webhelyet beállítani SSL-titkosítás használatára. 

2. Használj biztonságos, erős jelszavakat és úgynevezett kétfaktoros hitelesítést az ügyfél adatainak védelme érdekében.

Az erős jelszónak minimum 8 karakterből kell állnia, tartalmaznia kell kis- és nagybetűt, számot és speciális karaktert. A kétfaktoros hitelesítés során a felhasználónak nemcsak a jelszavát kell megadnia a bejelentkezéshez, hanem egy másik adatot, pl. PIN kódot Is. Így nehezebbé válik illetéktelenek számára a fiókhoz való hozzáférés.

A fent felsorolt tanácsok segítségével az ügyfeleidnek biztonságos vásárlási élményben lesz részük, és szívesen fogják újból felkeresni a weboldaladat. 

Ha webáruház indítását tervezed, a BizPay szakemberei készséggel állnak a rendelkezésedre. A cég egyedi árajánlatot küld neked, és segítséget nyújt a biztonságos fizetési felület kialakításában. 

Ajánlatok