accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A homlokzat szigetelése a terv? Ez a cikk segíteni fog!

utazomajom /

A hőszigetelés egyre népszerűbb formája az épületek energetikai fejlesztése, s bizonyára nem lep meg senkit az a tény, hogy ennek bizony nyomós okai vannak. Számos előnyt zsebelhetünk be ezzel a befektetéssel, miközben a környezetünket is védjük.

Lássuk a hőszigeteléssel járó előnyöket!

A helyesen megválasztott, szakszerűen kivitelezett és minőségi hőszigeteléssel nagyon sokat teszünk a környezetünkért, hiszen jóval energiagazdaságosabban működik ettől kezdve az ingatlan, amelyben élünk vagy dolgozunk.

Természetesen ez a működési elv pozitív anyagi következményeket is maga után von. Ilyen például az, hogy kisebb kiadással kell számolnunk mind a téli, mind pedig a nyári hónapok során.

Anyagi előnyök, amik minden kétséget eloszlatnak

Vajon hogyan jelentkezik ez az anyagi előny? Azáltal, hogy télen jóval kevesebbet kell fűteni attól kezdve, hogy a Hozo hőszigetelés webáruház grafitos hőszigetelését választjuk, így az ezzel kapcsolatosan eddig jelentkező költségeink nagyobb része, akár az eddig kiadott összeg 30-40%-ával kevesebbet kell hónapról hónapra költenünk.

Természetesen a szigetelés nemcsak a hideget, hanem a meleget is éppolyan hatékonyan távol tartja otthonunktól, ezért ebből a szempontból is jóval kedvezőbb helyzetbe kerülünk. Kevesebbet kell bekapcsolnunk a ventilátorokat, s nem kell a légkondinak sem egész nap megállás nélkül azon dolgoznia, hogy némileg elviselhetőbbé tegye a hőmérsékletet, legalább a beltérben. Ez pedig kevesebb energiafelhasználást, s így anyagi szempontból is jelentős megtakarítást fog eredményezni.

Az ingatlanunk pedig a kész kivitelezés pillanatától kezdve értékesebb lesz, s adott esetben könnyebben eladhatóvá is válik, ami mindenképpen előnyös, még akkor is, ha nem szeretnénk azonnal megválni tőle.

Milyen hőszigetelést válasszunk?

A hőszigetelés is nagyon sokféle anyagból készül, s természetes, hogy mindennek vannak előnyös, valamint kevésbé előnyös tulajdonságai. Homlokzat szigeteléséhez alkalmas a hungarocell, a grafitos polisztirol, de kőzetgyapot szigetelőlapokban is gondolkodhatunk.

A választásnak mindig függnie kell az elvárt tulajdonságoktól, valamint a rendelkezésre álló anyagi kerettől is. A legolcsóbb megoldás a sima hungarocell lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy ez a legjobb is.

Az egyik legkedvezőbb döntést akkor hozhatjuk, ha a grafitos polisztirol mellett döntünk. Ez ugyanis hatékonyabban szigetel, mint a sima, ennek köszönhetően pedig olyan helyeken is szebben dolgozhatunk vele, ahol minden centiméter számít, például az ablakok és ajtók mellett, de kifejezetten kicsi kertnél, a ház mellett futó szűk járdánál is lehet örülni minden hasznos területnek.

A kőzetgyapot a drágább megoldások közé tartozik, de abban az esetben, ha a hangszigetelés kifejezett előnyt jelent egy ingatlannál, mindenképpen emellett tegyük le a voksunkat! A Hozo hőszigetelés webáruház oldalain rengeteg hasznos információt találunk, amelyek megkönnyítik számunkra a választást.

Ajánlatok