accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A lengyel nemzeti parkokat bemutató fotókiállítás nyílt a Lengyel Nagykövetség előtt

utazomajom /

A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége kerítésén november 29-től tekinthető meg a lengyel nemzeti parkokat bemutató kiállítás.
A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége által szervezett szabadtéri kiállításon a Lengyel Turisztikai Szervezet (POT) által rendelkezésre bocsátott 24 nagyméretű fénykép mutatja be a lengyel nemzeti parkok sokszínűségét, a magyar és angol nyelvű leírásoknak köszönhetően pedig az egyes természeti tájak történetével, állat- és növényvilágával valamint egyéb jellegzetességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

kerítésen a fotókiállítás
A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége kerítésén látható fotókiállítás.

A kiállítást Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete nyitotta meg, aki elmondta, hogy a Magyarországtól nem is oly messze fekvő Lengyelország számos, még nem egészen felfedezett turisztikai gyöngyszemet tartogat a magyar látogatók számára, egyben emlékeztetett a változatos hegyekben, erdőségekben, lápokban, tóvilágban és tengerpartokban gazdag lengyel tájak szépségeire. A kiállítás hivatalos megnyitóján részt vettek a magyar turisztikai sajtó, a lengyel diplomácia, a lengyel és a magyar turisztikai ágazat, valamint a Magyarországon dolgozó lengyel és magyar vállalkozók képviselői. Jelen volt Visegrád és Diósjenő polgármestere is, mivel a kiállítás 2023-ban ezekbe a városokba is ellátogat. A kiállítás jövő év június közepéig lesz látható a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége kerítésén a VI. kerületben, a Városligeti fasor és a Bajza utca sarkán. A lengyel tájakról készült természetfotókat ezt követően több városban is bemutatjuk, többek között Veszprémben, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címet fogja viselni.

Ajánlatok