accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A síelés és a gyerekek – Családi móka a hegyekben

utazomajom /

Nincs is jobb, mint ellátogatni egy hófödte hegységre, ahol nemcsak a kilátás, de az együtt töltött pillanatok is kiszakítanak minket a hétköznapi mókuskerékből. A téli sportokat minden család szereti, hiszen a szórakozás és a testmozgás télen sem maradhat el. 

Megosztó téma az emberek körében az a kérdés, hogy síeljenek-e a gyerekek? Elég nagyok-e már ehhez? Ha igen, hogyan kezdjük el tanítani őket? A következő pár sorban most lerántjuk a leplet és megtudhatod, mire kell figyelni, ha közös síelésre szánjátok el magatokat. 

Kisgyerekek a sípályán?

Az interneten számos videó kering a kis totyogós, 2-3 éves lurkókról, akik már ilyen fiatalon brillíroznak a pályán. Nagyon aranyos látvány, ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy ez még a legtöbb gyerektől nem várható el.

Úszás előtt vízbe szoktatás van, míg síelés előtt pedig hóhoz szoktatás. Ilyenkor gyakorlatilag megtapasztalják, hogy milyen érzés az, ha sícipő van a lábukon, ha sílécen állnak és ha jól beöltöznek. Kedvükre csúszkálhatnak a hóban, ameddig csak szeretnének. A cél tehát ebben a szakaszban csak az, hogy megismerkedjenek a síelés lehetőségével és annak környezetével. 

Az 5-6 éves korosztály már egy kicsit más tészta. Ebben a korban már a lurkók képesek odafigyelni az oktatóra, és nagyon gyorsan tanulnak majd. Képesek behozni a lemaradást, azt a tudást, amivel talán néhány hasonló korú gyermek már rendelkezik.

Ki tanítsa a terepen a gyereket?

Klasszikus kérdés, hogy ki kezdje tanítani a gyereket? Mi? Esetleg egy profi oktató? Melyik a jobb választás?

Sok sítanoda van, ahová beírathatjuk a kicsit, ám a legtöbben erre csak felesleges pénzkidobásként tekintenek. Pedig ilyenkor a lurkók is jól érezhetik magukat egy sajátos közösségben, és addig mi is síelhetünk. 

Mi szól még a speciális oktatás mellett? Egy oktató sokkal jobban ismeri a mozgástanulás különféle szakaszait és ezt izgalmas, játékos gyakorlatokkal tudja átadni a kíváncsi gyerekeknek. Így nem merülnek fel néhány év múlva olyan hiányosságok, amelyek siettetésből, felületességből adódnak. 

Ha ezen érvek ellenére te magad szeretnéd tanítani a gyermeked, akkor legyél türelmes és csak fokozatosan haladjatok! Inkább lassabban okuljon a gyerek, minthogy megutálja a síelést! Fő a játékosság, ne legyenek óriási elvárásaid vele szemben!

Talán doppingolja majd őt a tudat, hogy saját felszerelést kapott. A MaxBike téli sporthoz való termékei között bátran válogathatsz, ahol az egész család megtalálja majd, amit keres!

Elő a professzionális felszereléssel!

Ne gyarapítsd azoknak a táborát, akik szerint nincs értelme gyerekfelszerelésre költeni, mivel úgyis hamar kinövik. A “jó lesz egy mérettel nagyobb” nem jó gondolatmenet! Ha nem tart jól a cipő, kényelmetlen a tanulás, csúszik a léc, akkor egyhamar megunja a próbálkozást!

A sílécen pedig állítsd be pontosan a kötést és vaxold, máskülönben balesetveszélyes lehet a síelés!

Ajánlatok