accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ilyen még nem volt: Sri Lankára repül a Wizz Air

utazomajom /

Miután a Ryanair szinte elkergette a Wizz Air-t Bécsből és Budapesten is megszűnni látszik a motivációja, érthető lépés számára a keleti nyitás. Sajnos a járvány nem tett jót a terveiknek és az új Abu Dhabi-i bázis sokáig kihasználatlanul állt. Most azonban egy meglepőt húzott: Sri Lankára, Mattalaba indít járatokat Abu Dhabiból. További érdekesség, hogy míg Budapestről mindössze heti két járat elérhető, addig az ázsiai szigetországba egyből hárommal nyit: hétfőn, szerdán és pénteken. A járatok már elérhetőek  a Wizz Air foglalási rendszerében június 1-től. A legolcsóbb jegyek WDC tagságival 13.500 Ft-tól elérhetőek. A tervezett menetidő 5-6 óra.

Michael Berlouis, a Wizz Air Abu Dhabi ügyvezető igazgatója elmondta: “Srí Lanka izgalmas úti cél, ahol minden megtalálható; gyönyörű strandok, változatos kulturális örökség, több ezer éves történelmi helyszínek és még az UNESCO Világörökség része is”.

Mattala a sziget déli részén helyezkedik el, egy órás autóútra az aranysárga homokos kókuszpálmás partoktól. A teknőseiről is híres Mirissa beach másfél óra alatt elérhető. Sri Lanka egész évben tökéletes úti cél azoknak, akik a napsütést, a strandolást és a kultúrát szeretnék vegyíteni. Sajnos a közlekedés kaotikus, ezért mindenképp célszerű sofőrt fogadni. Az utcai árusokon, szamarakon túl az úton kóborló elefántok is lassítják a forgalmat. Sri Lankáról a Maldív-szigetek kevesebb, mint egy óra alatt érhető el repülővel.

A Wizz Air repül még Abu Dhabiból Egyiptomba, Alexandria és Szohág városába is.

Azt tudni kell, hogy a Wizz Air nem árul átszállásos repülőjegyeket, ezért még ha velük is foglalsz Budapest – Abu Dhabi és Abu Dhabi – Sri Lanka járatot, a késésekért, törlésekért nem vállalnak felelősséget, illetve a feladott poggyászt minden repülőtéren újra fel kell adnod. A Ryanair próbálkozott korábban átszállásos jegyekkel de nem lett nagy népszerűsége. Még most is foglalható azonban néhány ilyen járat, például Faro vagy Porto. Ez a szolgáltatás annyival megnöveli a költségeket, hogy valószínűleg nem fér bele a fapados árképzésbe.

Ajánlatok