accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Thaiföldre utazó turisták már jachton is eltölthetik a karantént

utazomajom /

A legújabb szabályozások lehetővé teszik, hogy a Thaiföldre utazók egy jachton töltsék el a kötelező kéthetes koronavírus-karanténjukat – írja a bbc.

A kormány reményei szerint az új kezdeményezés 1,8 milliárd baht (közel 18 milliárd forint) bevételt jelenthet. Az intézkedés célja az ország turizmusának fokozatos visszaépítése. Thaiföld a járvány kitörése óta csak nagyon szigorú feltételek mellett enged be turistákat. A védekezés sikeresnek mondható, eddig mindössze 85 COVID-19-hez köthető haláleset történt a 70 milliós országban.

Januárban már próbálkoztak hasonló könnyítésekkel. Akkor olyan szabályozást hoztak, mely lehetővé teszi, hogy a látogatók egy golfpályán töltsék a kötelező karantént. Annak ellenére, hogy Thaiföld nagyban támaszkodik a turizmusra, tavaly teljesen megtiltotta a turisztikai célú beutazást az országba. A látogatók száma napi 40-50 ezerről néhány százra esett vissza, komoly problémákat okozva ezzel az ágazat szereplőinek.

A gyakorlatban a jacht-karantént úgy működik, hogy a negatív koronavírus teszt bemutatása után a turisták első körben az erre kijelölt 100 hajó valamelyikén tölthetik az idejüket Phuket közelében. Az utazóknak okos karszalagot kell viselniük, ami többek között a vérnyomást és a testhőmérsékletet is ellenőrzi, illetve jelet küld a viselője GPS koordinátáiról.

Miután Thaiföld tavaly márciusban megtiltotta a külföldi turisták beutazását, október óta fokozatosan újranyitja határait.

Ajánlatok